Vælg en side

Om 8000-plakaten

Vi er glade for at præsentere dig for vores 8000 byplakat over Aarhus. Plakaten med byens velkendte postnummer er den venstre i vores populære sæt med Aarhus plakater, som du lige nu kan købe med rabat i vores webshop.  Sættet består af et styk 8000 plakat og et styk Aarhus plakat

Aarhus eller Århus?
Du bestemmer selv. Begge navne står nemlig som tilladt i retskrivningsordbogen.

I 1948 blev det med retskrivningsreformen besluttet, at det var Århus-måden der var den korrekte og officielle stavemåde.

Men i 2010 besluttede Aarhus selv, at fra 2011 skulle byen skifte tilbage til stavemåden med Dobbelt-A. Ændringen blev dengang besluttet med 17 stemmer for og 10 stemmer imod.

Formålet med ændringen var ifølge indstillingen til byrådet at være mere konsekvent og ensartet i sin kommunikation lokalt, nationalt og internationalt.

Marselisborg Slot

Marselisborg Slot ligger på Kongevejen 100 i det sydlige Aarhus i den nordlige ende af Marselisborgskovene ved Mindeparken. Slottet blev bygget i 1899-1902 af arkitekten Hack Kampmann.

Varna Palæ

Varna Palæet er en skovrestaurant i Marselisborg Skov syd for Aarhus centrum. Den er er opført 1908-1909 og blev indviet i forbindelse med Landsudstillingen i Aarhus i 1909.

Ceres Park & Arena

Ceres Park og Arena, tidligere Aarhus Idrætspark, er et sportskompleks i Aarhus drevet af selskabet Atletion. Komplekset består af to primære dele det udendørs stadion Ceres Park og multihallen Ceres Arena

Street Food marked

Er Aarhus Street Foods egen møntfod. De er perfekte til et selskab, da de kan købes samlet på en faktura i E45 baren og så deles ud til gæsterne. Street Credits kan benyttes i alle køkkener og barer.

Salling Rooftop

Salling ROOFTOP finder du på toppen af stormagasinet i Aarhus. Et spektakulært byrum med en storslået 360 graders panoramaudsigt over hele byen, og fyldt med underholdning, arrangementer og gode oplevelser for alle.

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er en forlystelsespark i Aarhus. Den ligger i skoven i udkanten af Midtbyen. Parken havde 636.026 besøgende i 2019 og det tal er stigende.

Aarhus Hovedbanegård

Aarhus Hovedbanegård er den største og primære jernbanestation i Aarhus. Den er den ene af Danmarks to hovedbanegårde.

Godsbanen

Kulturproduktionscentret Godsbanen er indrettet i den tidligere Aarhus Godsbanegård i Skovgaardsgade 3 midt i Aarhus. Godsbanen er beliggende i brokvarteret kaldet Aarhus K.

Badeanstalten

Badeanstalten Spanien der officielt hedder Aarhus Kommunale Svømmehal og Badeanstalt, omfatter i dag en svømmehal med tre bassiner og et boblebad samt en kurbadsafdeling og er beliggende centralt i Aarhus.

Prismet

Prismet er et højhusbyggeri på 63 m i 18 etager ved Ceres-krydset i Aarhus. Højhuset stod færdigt i 2001 og er opført af PFA Pension. Arkitektfirmaet Friis & Moltke har tegnet højhuset.

Comwell Hotel

Comwell er et Konferencecenter fordelt mange byer i danmark, og den i aarhus har 240 værelser sam 4 stjerner. og er åbnet 18. juli 2014

Ceres Plaza

Ceres Plaza er et nyt bydelsområde i centrum af Aarhus på Vesterbro i den vestlige del af Midtbyen. Ceres Plaza ligger hvor det gamle Ceres bryggeri var og er opkaldt efter bryggeriet.

Moesgaard Museum

Moesgaard Museum er et specialmuseum for arkæologi og etnografi i Højbjerg, Aarhus. Museet samarbejder med Aarhus Universitet.

ARoS

ARoS Aarhus Kunstmuseum er et kunstmuseum, der ligger i Aarhus centrum. Med sine 20.700 kvadratmeter og 10 etager er det et af Nordeuropas største kunstmuseer.

Den Uendelige Bro

Den Uendelige Bro er en cirkelrund badebro og kunstværk, som strækker sig ud i Aarhus Bugten fra Ballehage Strand nedenfor Varna Palæet et par kilometer syd for Aarhus centrum.

Sankt Nikolaj Kirke

Sankt Nikolaj Kirke i Aarhus er beliggende Frederiks Allé 37 på hjørnet til Rådhusparken. Kirken blev oprindeligt bygget i 1893 for den katolsk-apostolske menighed i Aarhus og er tegnet af Emanuel Christie Fleischer og Hjalmar Kjær.

Sankt Nikolaj Kirke

Sankt Nikolaj Kirke i Aarhus er beliggende Frederiks Allé 37 på hjørnet til Rådhusparken. Kirken blev oprindeligt bygget i 1893 for den katolsk-apostolske menighed i Aarhus og er tegnet af Emanuel Christie Fleischer og Hjalmar Kjær.

Interaktiv 8000-plakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om 8000-plakaten

8000-plakaten er designet og produceret af Vilakula i 2018. 8000-plakaten var en del af det første plakatsæt, som Vilakula producerede og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til Jyllands Hovedstad.

Ligesom alle vores andre plakater, er 8000-plakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb 8000-plakaten

Du kan købe 8000-plakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Aarhus Plakater Sort 02
Aarhus Plakater Egetrae 11
Aarhus Plakater Hvid 23

Om Aarhus

Vi kender allesammen Aarhus som Danmarks næststørste by – og den største by i Jylland. Aarhus ligger placeret i Østjylland ved den smukke Aarhus Bugt og du har mulighed for at se byens elegante udsigt til halvøen Mols, hvis du kigger på øst og drejer du lidt mere mod sydøst, kan du se Kattegatøerne Samsø og Tunø.

Det er mere end et halvt årtusinde siden, at Aarhus fik sine købstadsrettigheder. Det skete d. 2. juli i 1441, men flere mener, at byen kan spores tilbage til midten af 700-tallet. Navnet Aarhus kommer fra det olddanske Ārōs, som kan oversættes til “Åens Munding”.

Hvis du kommer fra Aarhus, så er du aarhusianer, og formentlig en stolt aarhusianer.

Aarhus Byvåben

Byvåbnet til Aarhus er et af de ældste bevarede fra de danske købstæder. Faktisk kan byvåbnet forbindes helt tilbage til byseglet, som blev brugt i Aarhus omkring år 1250. Det ældste bysegl, som vi kender til – er i et dokument fra 24. juni 1356, men det forsvandt ved ødelæggelser under 2. verdenskrig i det 20. århundrede.

Dette gamle bysegl har haft flere forskellige former i sin 750-årige historie. De to tårne der ses på byvåbnet symboliserer den gamle romanske domkirke, der havde to vesttårne. Men der findes også 2 personer på byvåbnet – måske endda 2 mænd. Her er eksperterne lidt i tvivl om, hvem det er og hvem de skal symbolisere. Traditionen siger, at manden med ankeret er Sct. Clemens, som er kendt som Aarhus’ skytshelgen. Manden med sværdet skulle være apostelen Paulus, fordi han traditionelt har et sværd som tilbehør.

Andre mener i stedet, at de to mænd oprindeligt skulle symbolisere to af byens oldermænd, som vi i dag ville kalde for rådmænd.

I de ældste bysegl som vi kender til, fremgår bynavnet ikke som Aarhus – men derimod som Arusiensis, der kommer fra Arusia, som oprindeligt kommer fra “Aros”. Aros betyder “byen ved åmundingen”.

Det nuværende byvåben, som du kan se i dag – er et resultat af, at Aarhus Kommune fik tegnet det byvåbnet i 1938, og begrebet ‘bysegl’ blev ændret til ‘byvåben’. Kunstneren tilabge i 1938 var gravør Fr. Britze.

Titlen på Aarhus Byvåben er: “Et blaat Skjold, med en rød Portal, flankeret af to røde Taarne og et Spir, anbragt Gengivelse af St. Clemens og St. Paulus, klædte i blaa Kjortler. Over Portalen ses en Guldmaane og en syvtakket Guldstjerne og under den en over fire Sølvbølger opragende rød tindet Mur.”

Kontakt

VILAKULA ApS
Olaf Ryes Gade 7K 1. 10
6000  Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 4252 7474
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: info@vilakula.dk
(Vi svarer indenfor 24 timer)

Emærket butik

Kan vi hjælpe dig?

0
Indkøbskurv