Om DRAGØR
Danmarks smukke by Dragør ligger på Amager kun cirka 12 kilometer fra centrum af København.
Dragør er vokset de seneste mange år og er smeltet sammen med Store Magleby.
Navnet Dragør er sammensat af to ord – ‘Drag’ og ‘ør’. Den første del af navnet ‘Drage’ betyder at hive i eller at trække. Den anden halvdel, ‘ør’ – betyder gruset eller sandet strandbred.
Dragør har mange smukke og velbevarede historiske bygninger og når du går en tur i den gamle del af Dragør, så kan du gå på idylliske brostensbelagte stræder og se på elegante gul-malede huse med flotte røde teglstenstage. Se de smukke bygninger på Dragørplakaten.
Dragør Badehotel
Dragør fort
Den Gamle Lodsstation
Lodstårnet
Beghuset
Bygningen var beregnet til kogning af beg og tjære og ikke mindst til madlavning for søfolk på udenbys skibe, der anløb havnen.
Det gamle havnekontor
Byens Hus
Det gamle Strandhotel
Dragør Røgeri
Elisabeth K571
Skurbyen + Kapsenstræde
Dragør Kirke
Kommandørboligen
Dragør vandtårn
Dragør Beboerforening
Dragør Biograf
Dragør Bagfyr
Gåserepublikken
Interaktiv Dragørplakat
Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.
Fakta om Dragørplakaten
Dragørplakaten er designet og produceret af Vilakula i efteråret 2020. Dragørplakaten er den første plakat fra Amager, som er produceret af Vilakula og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til Amagers perle.
Ligesom alle vores andre plakater, er Dragørplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.
Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.
Køb Dragørplakaten
Du kan købe Dragørplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.
- 30×40 cm
- 50×70 cm
Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:
- Sort ramme
- Hvid ramme
- Naturlig egetræ
PRISER:
30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.
Om Dragør
Med Dragørs placering ved vandet har fiskeri og søfart altid været en naturlig del af eksistensgrundlaget – helt ind til det 20. århundrede. Man kan sagtens forsvare at sige, at søfart og fiskeri er hele årsagen til, at Dragør overhovedet er opstået som by.
Cirka indtil år 1350, hvor Danmarks konge hed Valdemar Atterdag, var lejet ved Dragør en stor handelsplads for sild og Valdemar Atterdag gav de første privilegier til handel på stedet. Særlig var sildefiskeri populært i ‘hansetiden’, og hvert efterår tiltrak Dragørlejet op til 30.000 fremmede købmænd, fiskere og mange andre fra omegnen. I omkring år 1500 stoppede sildehandelen og de første huse blev bygget i nærheden af kysten. Det var især fiskere, der byggede og skaffede sig bolig i området. På samme tid blev området formelt overdraget til indvandrede nederlændere, som havde bosat sig i Store Magleby.
Overfarten til Skåne
Dragør har altid været et vigtigt overfartssted til Skåne. Fra 1500-tallet voksede den faste bebyggelse og Dragør blev til et fiskeleje og søfartssamfund. Cirka 100 år senere, omkring år 1600, skete en såkaldt bydannelse med omkring 20 faste huse. Omkring år 1600 startede de indvandrede nederlænder også de første spæde skridt til anlægget af Dragør havn. Udover at drive landbrug, havde de altså også fiskeri og skibsfart. Dog i noget mindre målestok end det normale landbrug. Men allerede i 1676 er der optegninger af 2 jagter, 82 små og store både.
Dragør som tilflugtssted
I den første halvdel af 1900-tallet var Dragør et meget populært sted for landliggere fra København. Fra ca. omrking år 1950 flyttede flere nybyggere til Dragør, og den er i dag et attraktivt boligområde for københavnske tilflyttere.
Færgeforbindelsen mellem Dragør og Limhamn blev etableret den 8. april 1960. I 1969 blev der overført 1.653.000 passagerer, 204.500 personbiler og 50.300 lastbiler/busser. I oktober 1999 – otte måneder før Øresundsbroen blev taget i brug ophørte færgetrafikken.
Kontakt
VILAKULA ApS
Olaf Ryes Gade 7K 1. 10
6000 Kolding
CVR: 39718065
Telefon: +45 4252 7474
(Hverdage 08:00-16:00)
Mail: info@vilakula.dk
(Vi svarer indenfor 24 timer)