Vælg en side

OM FREDERIKSBERG

Vi kender allesammen Frederiksberg, som en en selvstyrende bydel og kommune i Storkøbenhavn. Frederiksberg eromringet af Københavns Kommune på alle sider.

Det oprindelige navn som Frederiksbergs havde for mange år siden var Tulehøj. Formentlig opkaldt efter en ‘thul’ der, som er oldtiden navn for en præst eller decideret magiker.

Ordet ‘thul’ er i familie med ‘thula’ som betyder ‘Tale’ og derfor kan Tulehøj også tolkes som et sted hvor der blev holdt taler eller fremsat holdninger. 

Om Frederiksberg

Frederiksberg rådhus

Frederiksberg Rådhus på Smallegade på Frederiksberg er bygget 1942–1953 og rummer dels kontorer, dels rådhushal, en festsal og en bryllupssal. I kælderen er et stadsarkiv og en kommandocentral.

Frederiksberg slot

Frederiksberg Slot er et slot opført i italiensk barokstil på toppen af Frederiksberg Bakke på Frederiksberg. Slottet blev opført i 1699–1703 for Frederik 4. som kongefamiliens sommerslot.

Frederiksberg have

Frederiksberg Have er en park på Frederiksberg op til Københavns Zoo. Parken blev anlagt af Frederik 4. omkring Frederiksberg Slot og rummer i dag både rester af en barokhave og en romantisk landskabshave.

Det Kinesiske Lysthus

Det Kinesiske Lysthus på Kineserøen i Frederiksberg Have blev bygget i 1802 som en del af omlægningen af Frederiksberg Have fra barokhave til romantisk landskabelig have.

Trækfærgen

Trækfærgen gik tabt i 1830’erne men kan
nu igen opleves på kanalen hele sommeren.
Trækfærgen er genskabt med udgangspunkt
i de oprindelige arbejdstegninger.

Storm P museet

Storm P.-Museet er beliggende på Frederiksberg ved Frederiksberg Runddel. Museet blev etableret i bygningen i 1977 og rummer en del af Robert Storm Petersen efterladte bo. Bygningen var oprindelig lokalpolitistation.

Frederiksberg Kirke

Kirken er tegnet af den franske arkitekt Felix Dusart for den protestantiske menighed i Ny-Hollænderbyen og opført i perioden 1732–1734.

København Zoo

København Zoo eller Zoologisk Have i København er på 11 ha og en af Europas ældste zoologiske haver. Den ligger på Frederiksberg ved Roskildevej på Valby Bakke.

Frederiksberg Svømmehal

Frederiksberg Svømmehal ligger på Helgesvej på Frederiksberg. Funkisbygningen er tegnet af arkitekten A.S. Lauritzen og opført 1931-1934.

Aveny teatret

Aveny-T er et teater på Frederiksberg Allé nummer 102. Den del af bygningen, som teatret har til huse i i dag, blev bygget af H.C. Stilling og hed Sommerlyst.

Josty

Dette fine hotel i et tidligere kongeslot i Frederiksberg Have ligger 3 km fra både Christiansborg Slot fra det 12. århundrede og Nationalmuseet.

Frederiksberg Centret

Frederiksberg Centret, også markedsført som FRBC Shopping, er et indkøbscenter beliggende på Frederiksberg ved den nye bymidte ved Falkoner Plads imellem Falkoner Allé, Solbjergvej og Solbjerg Plads.

Sankt Thomas kirke

Sankt Thomas Kirke ligger på Rolighedsvej i Frederiksberg Kommune.

Kirkens arkitekt var Carl Lendorf.

KU.BE

KU.BE er et arkitekttegnet kulturhus, der giver dig nye tanker i hovedet, udfordrer kroppen og udforsker grænserne mellem kultur, sundhed og bevægelse.

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

Den smukke bygning er tegnet af arkitekterne Jørn og Jan Utzon og er placeret i Esbjergs bymidte - kun 100 meter fra Torvet og kun få minutters gang fra banegården og havnen.

Interaktiv Frederiksbergplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om Frederiksbergplakaten

Frederiksbergplakaten er designet og produceret af Vilakula i 2020. Frederiksbergplakaten var den første plakat fra Københavnsområdet, som Vilakula producerede og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til postnummer 2000.

Ligesom alle vores andre plakater, er Frederiksbergplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Frederiksbergplakaten

Du kan købe Frederiksbergplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Frederiksberg plakat
Frederiksberg plakat
Frederiksberg plakat

Om FREDERIKSBERG

Det er sjovt og underholdende at gennemlæse de gamle historier om Frederiksberg. Der findes nemlig beviser for, at der har levet mennesker på Frederiksberg siden bronzealderen. I Danmarks vikingetid eller tidlig middelalder opstod landsbyen Solbjerg, som du sikkert vil kunne nikke genkendende til, hvis du bor på Frederiksberg.

I middelalderen og vikingetiden bestod Frederiksberg af marker  og byen lå formentlig i den nordlige del af den byesn, som vi kender i dag. Frederiksberg-området var landbrugsland med spredte landsbyer. Solbjerg var – ligesom alle de andre af områdets landsbyer – underlagt Utterslev hovedgård som krongods.

Valdemar 1. Den Store skænkede i år 1160 markedspladsen Havn, som senere blev til København.

Frederiksbergs befolkning

I 1787 blev den allerførste folketælling sat i gang og dengang var befoilkningstallet på Frederiksberg på 1.143 indbyggere. Alle blev talt op det daværende Frederiksberg Sogn.

I år 1850 var befolkningstallet steget til over det dobbelte. Befolkningstallet var dengang nået op til 2.874 indbyggere. Dette tal skulle dog stige hurtigt og markant efter ophævelsen af demarkationslinjen rundt om København kun to år senere. I år 1852 havde de sogne, der udgjorde det samme område som Frederiksberg Kommune i dag, en markant befolkningsvækst.

Således kunne indbyggertallet i Frederiksberg Kommune i 1921 tælle en stigning til 104.815 indbyggere – balndt andet på grund af kraftig tilflytning til nye villa- og etagebyggerier.

Frederiksberg kommunens indbyggertal toppede i 1950 med 118.993 indbyggere og så begyndte det at gå den modsatte vej.

I perioden mellem 1950 og 1990 havde Frederiksberg et aftagende befolkningstal, fordi mange valgte at flytte fra byerne og længere ud i forstæderne. Således faldt befolkningstallet til 85.611 indbyggere i 1990. Siden da har det igen været stigende, og i 2018 var der 104.410 indbyggere i Frederiksberg Kommune.

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000  Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk 
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

2 + 13 =

0
Indkøbskurv