Vælg en side

OM HERNINGPLAKATEN

Herning er en af de byer, som er blevet kaldt flest øgenavne igennem årene – og især Københavnerne elsker at formulere Herning som ‘ude på heden’.

Alle kender Herning – og byen ligger i Midtjylland og Herning er hovedby i Kommunen. Selvom Herning er en vigtig og tilsyneladende stor by – så er det faktisk kun den fjerdestørste by i Region Midtjylland og med de 50.332 indbyggere pr. 1. januar 2020 er det blot Danmarks 11. største by.

Herning-navnet kommer fra det gamle navn Hørningh, som betyder horn eller fremspringende bakke. I 1579 opførtes Herregården Herningsholm ved den gamle hærvej fra Jelling til Holstebro.

Om Herning

Herning Kirke

Herning Kirke er sognekirken i Herning Sogn i Herning. Kirken blev indviet første søndag i advent, 1. december 1889. Kirken afløste en gammel middelalderkirke, der lå udenfor byen. Kirken er tegnet af arkitekt Claudius August Wiinholt fra Viborg.

Elia

Elia er en skulptur ved Herning Kunstmuseum, tegnet af Ingvar Cronhammar og afsløret 27. september 2001. Navnet Elia er en henvisning til den gammeltestamentlige profet Elias.

Herningholm

Herningsholm er Hernings ældste bygning, og herregårdens historie går tilbage til 1579, hvor den blev grundlagt af adelsmanden Josua von Qualen.

Herning Hede & Diskonto Bank (Brdr Price Restaurant)

Restauranten ligger i det smukke palæ, som blev opført i 1911 af Herning Hede- og Diskontobank, efter tegninger af arkitekt Rudolf Frimodt Clausen.

Hotel Eyde

Hotel Eyde byder dig velkommen til et ophold på et hotel, hvis historie kan føres helt tilbage til 1839.

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum er et kunstmuseum i Birk uden for Herning. Det blev indviet i 1976 og rummer mere end 4.000 værker af Carl-Henning Pedersen og Else Alfelt.

Sankt Johannes kirke

Sct. Johannes Kirke er en folkekirke i Sankt Johannes Sogn nordvest for det centrale Herning. Kirken er opført i 1955 og indviet 1. søndag i advent samme år.

Herning Svømmehal

Danmarks største svømmehal der er opført i 1970, udbygget i 2015 med 50 x 25 meter bassin 2 under-visningsbassiner. I alt 8 bassiner, cafe, motionsrum og sole.

Utzon tanken

Dette er en tank hvor taget er lavet af arkitekten Utzon og der var været stor splid i hvor vidt taget måtte skiftes ud. men til sidst tog kommunen over

Herning Sky

Herning SKY ligger i den attraktive bydel Herning Syd i et tidligere og totalt forandret industrikvarter på kanten af et af byens mest fascinerende naturområder.

Herning Klædefabrik

Herning Klædefabrik blev grundlagt som uldspinderi i 1876 af smedemester Poul Andersen og strømpevæver Hans Chr. Jensen.

Boxen

Jyske Bank Boxen er en multiarena, der ligger ved Herning og ejes af Messecenter Herning. Arenaen blev indviet 20. oktober 2010 ved en udsolgt koncert med Lady Gaga.

Messecenter Herning

MCH Messecenter Herning er et bygningskompleks, der ligger i den sydlige del af Herning. Det består af 15 haller med 110.000 indendørs m² til messer, sport, koncerter, udstillinger og meget mere.

Ovstrup Hede

Ovstrup Hede er en fredet indlandshede på ca. 490 Hektar. Et fristed for bl.a. Krondyr og Dådyr. Heden blev fredet i 1968 og har status af EU Habitatsområde.

Tinghuset

Tinghuset består af to fløje, der ligger vinkelret på hinanden. Hovedfløjen mod gaden rummer den tidligere retssal og kontorer, mens sidefløjen mod gården stadig fungerer som arrest.

Handelsbanken

Den tidligere Handelsbank-bygning på Hammerum Hovedgade.

Fuglsangsø

Fuglsang Sø er en 28 hektar stor kunstig sø, der ligger ved Herning. Søen er fremkommet som følge af motorvejsbyggeri, da materiale til motorvejen er hentet fra det sted, som nu er sø.

Interaktiv Herningplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om Herningplakaten

Herningplakaten er designet og produceret af Vilakula i 2020. Herningplakaten er en af de smukkeste plakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til den elegante by i Midtjylland.

Ligesom alle vores andre plakater, er Herningplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Herningplakaten

Du kan købe Herningplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Herning plakat
Herning plakat
Herning plakat

Om HERNING

Alle os der kender Herning ved, at byen ligger som et vigtigt vej- og jernbaneknudepunkt på den tyndt befolkede vestjyske hede. Hvis vi da stadig kan kalde det for heden, da halvdelen af området efterhånden er opdyrket.

De nærmeste nabobyer til Herning som skal nævnes er byer som Ikast, der ligger kun 11 kilometer mod øst. Vi skal også nævne Brande, der ligger 25 km mod syd for Herning og Ringkøbing, som også er en vigtig nabo-by til Herning – lgger 45 km mod vest. Derudover ligger byerne Holstebro, Silkeborg og Viborg også indenfor almindelig køre-afstand fra Herning.

Skal du fra Herning til Aarhus er der 79 km’s kørsel. Du kan komme til Vejle på 66 kilometer og der er kun 128 kilometer til Aalborg.

Som nævnt er jernbanen også vigtig for Herning og Herning spiller en vigtig rolle for jernbanen. Togruterne mellem Struer og Vejle, som køres af DSB og ruten mellem Skjern og Aarhus, som køres af Arriva krydser hinanden i Herning. Tager du InterCity-toget mellem Struer og København, så kommer du også forbi og igennem Herning.

Befolkningstallet i Herning

Ved årskiftet i 2020 var det aktuelle indbyggertal i Herning på 50.332 personer. Dette tal har været i kraftig vækst siden begyndelsen i 1840, hvor vi har den første folketælling. Dengang båede der 204 indbyggere i Herning. Tredive år senere var tallet vokset en anelse – til 264 personer og før år 1900 var befolkningen blot øget til lidt flere end 2.000 borgere.

Efter årtusindeskiftet i 1914 skete der virkelig noget med indbyggertallet. I 1916 blev der målt 7.389 indbyggere og ved anden verdenskrigs slutning var tallet på 16.285.

Frem til i dag har befolkningen øget sig selv med omkring 5.000 borgere pr. 10. år. Således var der 22.000 i 1955 og 44.437 i 2006.

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000  Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk 
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

8 + 2 =

0
Indkøbskurv