OM HILLERØD
Hillerød har en fantastisk og enestående historie og det har været en fornøjelse både, at lave baggrundshistorien om byen og naturligvis også plakaten.
Bynavnet Hillerød består af to elementer og to dele i navnet. Den ene er “Hille” og den anden er “Rød”. Første del “Hille” kommer fra ordet “Hildis”, som er et gammelt dansk drengenavn.
Den anden del, “Rød” kommer fra betydningen af ordet “rydning”, som betyder en “hvor skov er blevet fældet for at gøre plads til bebyggelse”. Det betyder altså, at Hellerød betyder “Hildis rydning”.
Det menes, at man tidligere troede, at navnet havde betydning af et “hyldetræ” og derfor indeholdt byvåbnet et hyldetræ.

Frederiksborg Slot
Frederiksborg Slotspark
Slotssøen
Cafe København (Tidl. Hotel København)
Den gamle rådhusbygning
Hillerød Kirke
Cafe Vivaldi på Torvet
Bankbygningen på Torvet
Favrholm
Café Slotsbio
Statuen af Frederik VII
Den Lille Færge M/F Fredensborg
Finanscenter
Batzkes Hus
Interaktiv Hillerødplakat
Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.
Fakta om Hillerødplakaten
Hillerødplakaten er designet og produceret af danske Vilakula. Hillerødplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.
Ligesom alle vores andre plakater, er Hillerødplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.
Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.
Køb Hillerødplakaten
Du kan købe Hillerødplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.
- 30×40 cm
- 50×70 cm
Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:
- Sort ramme
- Hvid ramme
- Naturlig egetræ
PRISER:
30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.



Om Hillerød
Når vi tager et kig ned i historiebøgerne, skal vi faktisk ikke så langt tilbage for at finde starten på Hillerøds historie. Hillerød går ikke længere tilbage i tiden, end til Christian d. 4.’s tid.
Lå der så ikke noget i området hvor Hillerød ligger i dag?
Jo, bestemt. Men det var kun en lille landsby med navnet Ilskjøb.
Byen kom i 1560 i Frederik 2.s besiddelse, ved et mageskift. Et skifte der også gav kongen Hillerødsholm. Man mener, at byen har fået navnet Hillerød i forbindelse med Frederiksborg Slots opførelse.
Men vi ved ikke hvornår Hillerød egentlig fik status af at være købstad. Men ved købstædernes matrikulering 1660 var Hillerød ikke nævnt i den almindelige befaling. Det var først året efter i 1681, at Hillerød blev taget med i et særligt kongeligt reskript af 26. februar.
Hillerøds smukke geografi
Hvis du flyver højt oppe over Hillerød, vil du se at byen former sig som et smukt Y. Byen har en vestlig, østlig og sydlig del. Mod den nordlige og østlige ende er byen primært omgivet af skov. Det er skovene Lille- og Store Dyrehave, Gribskov samt Stenholtsvang. kigger vi mod syd og vest er byen for det meste omgivet af marker.
Den elegante Slotshave i Hillerød centrum ligger i skygge og læ af Skansebakken, som er kendt som Hillerøds højeste punkt. Skansebakken er noteret som at være 80 meter over havets overflade – og bakken hæver sig helt fra centrum ud mod øst, og skaber udsigt til både Frederiksborg Slot og Fredensborg Slot.
Skansebakken er fredet og i den østlige ende af Skansebakken, er der i klart vejr udsigt helt til Sverige, hvor man kan se Kullen.
Kontakt
VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000 Kolding
CVR: 39718065
Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)
Mail: kundeservice@vilakula.dk
(Vi svarer indenfor 24 timer)
Kundeservice
