Vælg en side

OM HOLBÆKPLAKATEN

Der findes formentlig ikke noget mere smukt, end en tur i luften over Holbæk. Området omkring byen er så elegant og smukt i dejlig dansk solskin.

Vi kender Holbæk som en dansk by på Nordvestsjælland og der er cirka 60 km til centrum af hovedstaden. Holbæk er Nordvestsjællands største by med omkring 28.833 indbyggere (målt i 2020).

Holbæk er igennem årene vokset og er blevet større og større omkring det tidligere Holbæk Slot, der blev grundlagt i 1236. Dengang var det Valdemar Sejr der var konge i Danmark.

Musikhuset Esbjerg

Den smukke bygning er tegnet af arkitekterne Jørn og Jan Utzon og er placeret i Esbjergs bymidte - kun 100 meter fra Torvet og kun få minutters gang fra banegården og havnen.

Interaktiv Holbækplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om Holbækplakaten

Holbækplakaten er designet og produceret af danske Vilakula. holbækplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.

Ligesom alle vores andre plakater, er Holbækplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Holbækplakaten

Du kan købe Holbækplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Om Holbæk

Vi kan ikke sige med sikkerhed, hvor nanet “Holbæk” stammer fra. Der er nemlig to meget forskellige teorier omkring bynavnet. Nogle mener, bynavnet kommer fra en omskrivning af “Den hule bæk”. Denne hule bæk referer til bækken der i middelalderen løb gennem byen.

Navnet kan også stamme fra “Den hellige bæk”. Her menes der udløbet af en lille bæk, vest for havnen. Denne bæk havde navnet “Hulbæk”. Vi ved ikke hvilken af de to teorier der er tættest på sandheden.

Bynavnet Holbæk

Man mener, at Holbæk kan være opstået af to mindre byer der er blevet slået sammen. Begge byer havde dengang navne efter de to bække Holbæk og Labæk. Holbæk lå på den vestlige side og den Labæk lå på den østlige side for bakkedraget, hvor byen ligger i dag.

Den største og mest vigtige bæk var Labæk, der menes at være den mest betydeligste, men i løbet af historien er bækken forsvundet og samledes med bækken “holbæk”. Ved denne bæk var der kommet en større gård og senere et befæstet slot.

Første gang vi oplever bynavnet Holbæk er i 1199, da der blev sendt et gavebrev af biskop Absalon. I gavebrevet fra Absalon giver han Sorø Kloster gården Holbæk. Udover denne flotte gave gives også de fire små byer omkring Holbæk. Byerne var Metheløse, Grubethorp, Thostethorp og Ulfsthorp. Byerne kender vi i dag som Merløse, Krøjerup, Store Tåstrup.

Holbæk i nyere tid

Ved den store kommunalreform i 2007 blev Holbæk Kommune dannet og idag består kommunen af de tidligere kommuner Holbæk, Jernløse, Svinninge, Tornved og Tølløse. Holbæk Kommune som vi kender den pr. 1. januar 2020, dækker et areal på 578,70 km².

Holbæks udvikling er i nyere tid gået fra industri til erhverv, og netop herfor er den tidligere industrihavn blevet lavet om til en moderne, urban bydel med kontorerhverv og attraktive etageboliger. Udover moderniseringen af havnen bruger man også den tidligere kasernegrund og andre grønne områder til bebyggelse.

I 2004 sagde man i Holbæk Kommune “nej tak” til at få et nyt østdansk fængsel i byen.

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000 Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

15 + 4 =

0
Indkøbskurv