Vælg en side

OM HOLBÆKPLAKATEN

Der findes formentlig ikke noget mere smukt, end en tur i luften over Holbæk. Området omkring byen er så elegant og smukt i dejlig dansk solskin.

Vi kender Holbæk som en dansk by på Nordvestsjælland og der er cirka 60 km til centrum af hovedstaden. Holbæk er Nordvestsjællands største by med omkring 28.833 indbyggere (målt i 2020). 

Holbæk er igennem årene vokset og er blevet større og større omkring det tidligere Holbæk Slot, der blev grundlagt i 1236. Dengang var det Valdemar Sejr der var konge i Danmark.

Om Holbaek

Sankt Nikolai Kirke

Kirken er opført 1868-72 i røde munkesten på en sokkel af granit. Kirken er opført i nyromansk stil med et nordvendt tårn, der vender mod Holbæks hovedgade.

Grand-bygningen

I Holbæk var Grand oprindeligt kendt som byens biograf, og den fungerede som sådan i perioden 1916 – 2012.

Det gamle Holbæk Rådhus

Det gamle Holbæk Rådhus

Brorfelde Observatorium

Brorfelde Observatorium er et astronomisk observatorium ved Brorfelde syd for Holbæk på Sjælland.

Holbæk Museum

Holbæk Museum blev stiftet i 1910 under navnet "Folkemuseet for Holbæk og omliggende Herreder".

Kulturbiografen

Kulturbiografen Frysehuset i Holbæk. Holbæks biografkompleks har 4 nyere sale.

Strandparken i Holbæk

Strandparken i Holbæk

Stubmøllen

Den gamle stubmølle i Strandparken

Elefantapoteket

Det lokale apotek i Holbæk er Elefant Apoteket.

Holbæk vandtårn

Vandtårnet ligger på en bakketop ved boligområdet Ladegårdsparken og kan rumme næsten 2 mio. liter vand.

Ahlgade

Ahlgade er det smukke og hyggelige handelsstrøg i Holbæk.

Elværket

Elværket - byens gamle elværk - er Holbæks spillested og musikhus, hvor kommunens borgere kan opleve og selv dyrke en bred og alsidig vifte af musiktilbud.

Holbæk Skibsværft

Holbæk Skibsværft var det senest fungerende skibsværft på Sjælland. Det var placeret i Holbæks Gammel havn ved den vestlige side af havnefronten.

Søbadet Venedig

Du finder Søbadet Venedig for enden af badebroen, der går fra Tyrkisk Bad og Blå Flag Stationen på land.

Tveje Merløse Kirke

Tveje Merløse Kirke er beliggende i landsbyen Tveje Merløse ca. 3 kilometer syd for Holbæk, men er en af Holbæks bykirker.

Munkholmbroen

Munkholmbroen er en 114 meter lang vejbro ca. 6 km over det inderste af Isefjorden, sydøst for Holbæk, som forbinder området omkring Holbæk.

Færgen Orø

Færgen Orø Færgen sejler mellem Holbæk og Orø i Holbæk Fjord.

Galeasen Anna Møller

Galeasen Anna Møller er en af Nationalmuseets mange skibe. Oplev skibets fortid som fragtsskib og senere som stenfiskerfartøj.

Galeasen Hjalm

Med en længde på 28 meter og en bruttotonnage på 49,9 ton er galeasen Hjalm et af de største træskibe med fast plads i Holbæk Gl. Havn.

Interaktiv Holbækplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om Holbækplakaten

Holbækplakaten er designet og produceret af danske Vilakula. holbækplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.

Ligesom alle vores andre plakater, er Holbækplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Holbækplakaten

Du kan købe Holbækplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Holbæk plakat
Holbæk plakat
Holbæk plakat

Om Holbæk

Vi kan ikke sige med sikkerhed, hvor nanet “Holbæk” stammer fra. Der er nemlig to meget forskellige teorier omkring bynavnet. Nogle mener, bynavnet kommer fra en omskrivning af “Den hule bæk”. Denne hule bæk referer til bækken der i middelalderen løb gennem byen.

Navnet kan også stamme fra “Den hellige bæk”. Her menes der udløbet af en lille bæk, vest for havnen. Denne bæk havde navnet “Hulbæk”. Vi ved ikke hvilken af de to teorier der er tættest på sandheden.

Bynavnet Holbæk

Man mener, at Holbæk kan være opstået af to mindre byer der er blevet slået sammen. Begge byer havde dengang navne efter de to bække Holbæk og Labæk. Holbæk lå på den vestlige side og den Labæk lå på den østlige side for bakkedraget, hvor byen ligger i dag.

Den største og mest vigtige bæk var Labæk, der menes at være den mest betydeligste, men i løbet af historien er bækken forsvundet og samledes med bækken “holbæk”. Ved denne bæk var der kommet en større gård og senere et befæstet slot.

Første gang vi oplever bynavnet Holbæk er i 1199, da der blev sendt et gavebrev af biskop Absalon. I gavebrevet fra Absalon giver han Sorø Kloster gården Holbæk. Udover denne flotte gave gives også de fire små byer omkring Holbæk. Byerne var Metheløse, Grubethorp, Thostethorp og Ulfsthorp. Byerne kender vi i dag som Merløse, Krøjerup, Store Tåstrup.

Holbæk i nyere tid

Ved den store kommunalreform i 2007 blev Holbæk Kommune dannet og idag består kommunen af de tidligere kommuner Holbæk, Jernløse, Svinninge, Tornved og Tølløse. Holbæk Kommune som vi kender den pr. 1. januar 2020, dækker et areal på 578,70 km².

Holbæks udvikling er i nyere tid gået fra industri til erhverv, og netop herfor er den tidligere industrihavn blevet lavet om til en moderne, urban bydel med kontorerhverv og attraktive etageboliger. Udover moderniseringen af havnen bruger man også den tidligere kasernegrund og andre grønne områder til bebyggelse.

I 2004 sagde man i Holbæk Kommune “nej tak” til at få et nyt østdansk fængsel i byen.

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000  Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk 
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

7 + 6 =

0
Indkøbskurv