OM Koldingplakaten
Et ord vi vil forbinde med Kolding og borgerne i Kolding er ‘Stolthed’. Kolding har en utrolig vigtig plads i Danmarkshistorien, som er enestående interessant læsning.
Kolding er formentlig opstået helt tilbage i slutningen af 1100-tallet. Ved sidste halvdel af middelalderen blev Kolding ramt af både flere krige og pest, hvilket dengang betød en stor tilbagegang i både indbyggertal og handel.
Siden slutningen af 1800-tallet har Kolding været præget af fremgang og fremdrift og er i dag er Kolding kendt som en yderst driftig handels- og erhvervsby i Trekantområdet.
Koldinghus
Kolding Rådhus
Sankt Nicolai Kirke
Julemandens hus
A Hereford Beefstouw
Borchs gård
Nicolai komplekset
Sønderbro
Saxilhus
Slotsøen
Kristkirken
Kærlighedsstien
Den Spanske Trappe
Kolding Sygehus
Kolding Storcenter
Pyramiden
Trapholt museet
Vandtårnet
Interaktiv Koldingplakat
Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.
Fakta om Koldingplakaten
Koldingplakaten er designet og produceret af danske Vilakula. Koldingplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.
Ligesom alle vores andre plakater, er Koldingplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.
Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.
Køb Koldingplakaten
Du kan købe Koldingplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.
- 30×40 cm
- 50×70 cm
Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:
- Sort ramme
- Hvid ramme
- Naturlig egetræ
PRISER:
30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.
Om Kolding
Handel og ekspert har igennem årene haft massiv betydning for Kolding, og Kolding har spillet en kæmpestor rolle i Danmarks udvikling – dels på grund af den den centrale placering i landet. I mange år var Kolding Å selve toldgrænsen mellem Kongeriget Danmark og Hertugdømmerne sydpå. I begyndelsen foregik al handel via landevej og skibe, men senere kom også jernbanen til.
Koldinghus er et markant, smukt og historisk vartegn i Kolding. Koldinghus på Slotsbanken har en stor plads i historiefortællingerne om Kolding og kongeslottet, der blev bygget som kongerigets beskyttelse af den sydlige grænse. Det har igennem buens tidlige levealder haft enorm betydning, at de kongelige tog ophold på slottet. Dette var med til at kaste glæde og glans over Kolding og gav en masse arbejde til Koldings indbyggerne. Af de mest betydningsfulde kongelige der tog ophold på slottet var Kong Christian 3. og hans hustru Dronning Dorothea i 1500-tallet. Men også Kong Christian d. 4. i begyndelsen af 1600-tallet og Kong Frederik 4. i begyndelsen af 1700-tallet.
Området omkring Kolding
Landskabet omkring Kolding er skabt, opstået og formet i slutningen af den sidste istid – som vi også kalder for Weichsel-istiden. Kolding var dengang fundstændigt dækket af is, i flere omgange – og isen, gletsjere og smeltevand har skabt Koldings landskabsmæssige kendetegn med tunneldale, fjord og søer. Kolding Å er også en skabelse fra istiden.
Kolding Centrum og byens ældste del ligger i bunden af den øst-vestlige dal og Kolding By strækker sig op ad dalens sider og videre ud i landskabet.
I løbet af årene har udviklingen af Kolding betydet, at forstæderne, Vonsild, Tved, Bramdrupdam, Seest, Strandhuse og Harte er blevet en naturlig del af byen.
Kontakt
VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000 Kolding
CVR: 39718065
Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)
Mail: kundeservice@vilakula.dk
(Vi svarer indenfor 24 timer)