OM LYNGBYPLAKATEN
Smukke og elegante Kongens Lyngby ligger fint som en nordlig bydel i Lyngby-Taarbæk Kommune i Region Hovedstaden.
Helt tilbage i vikingetiden blev Kongens Lyngby grundlagt, men faktisk skal vi helt tilabge til stenalderen for at finde de første mennesker der boede i området Kongens Lyngby.
Bondebyen er den ældste del af byen, og byens ældste bygning er Lyngby Kirke, der blev opført omkring år 1150.
Lyngby Rådhus
Pritzels fabrik Lyngby
Lyngby Mølle
Lyngby Kirke
Hotel Postgaarden
Sorgenfri Slot
Hotel Fortunen
Eremitageslottet
Dyrehaven
Brede Værk
Bådfarten Lyngby Sø
Fortunfortet
Templet
Havnehytten
Bondebyen
Støvlet-Katrines hus
Det Lille Palæ
Sophienholm
Interaktiv Lyngbyplakat
Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.
Fakta om Lyngbyplakaten
Kongens Lyngby-plakaten er designet og produceret af danske Vilakula. Lyngbyplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.
Ligesom alle vores andre plakater, er Lyngbyplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.
Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.
Køb Lyngbyplakaten
Du kan købe Kongens Lyngby-plakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.
- 30×40 cm
- 50×70 cm
Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:
- Sort ramme
- Hvid ramme
- Naturlig egetræ
PRISER:
30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.
Om Kongens Lyngby
Når vi kigger dybt ned i historiebøgerne og søger efter informationer om Kongens Lyngby, så kan vi finde frem til at navnet Lyngby stammer helt tilbage fra vikingetiden, som vi beregner til at være i perioden mellem år 800 og 1050. Lyngby hedder retteligt Kongens Lyngby, og at betegnelsen ‘Kongens’ skal med i navnet er, at jorden indtil Reformationen i 1536 var krongods og altså dermed tilhørte Kongen.
Men selvom navnet Kongens Lyngby er det rigtige og ‘autoriserede’ stednavn, så skriver Lyngby-Taarbæk Kommune på deres egen officielle hjemmeside, at kommunen også kalder Kongens Lyngby for Lyngby.
Historien om Kongens Lyngby
Selvom navnet Lyngby først fremkom i vikingetiden, så er der fundet stenredskaber ved Tordals Mose – og dermed findes der beviser for, at mennesket har beboet området for omkring 8.500 år siden. Der var i hvertfald bopladser der.
Byens navn indikerer, at den er grundlagt i vikingetiden 800–1050. Lyngby Kirke er fra ca. 1150, og ligger tæt ved vadestedet over Mølleåen, hvor der var fine forhold for vandmøller.
For 3-400 år siden var Lyngby-området naturligvis ikke særligt bosat, og i 1682 bestod Lyngby af 21 gårde, tre huse med jord og 21 uden jord. Disse bosteder ligger i Bondebyen, som vi kender i den nordøstlige del af byen – set fra kirken. Bondebyen stammer fra 1600-tallet. Ser vi bort fra kriken, er det æældste hus i Kongens Lyngby, huset i Nørregade 10, der er opført cirka i år 1775.
Vejen som vi i dag kender som Lyngby Hovedgade var dengang for mange år siden udlagt som en del af Kongevejen. Dengang var vejen lukket med bomme. Den nordligste bom var ved Store Kro og den sydlige bom lå ved Kroen “Holland”. Imellem bommene var Kongevejen en offentlig vej.
Efter år 1767 blev den nuværende Kongevej anlagt og dermed blev hele vejen tilgængelig. Der skulle dog stadig betales bompenge helt frem til 1915.
Kontakt
VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000 Kolding
CVR: 39718065
Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)
Mail: kundeservice@vilakula.dk
(Vi svarer indenfor 24 timer)