OM RANDERSPLAKATEN
Vi alle kender Randers som en by i Østjylland med mere end 62.000 indbyggere.
Dét gør Randers til den sjettestørste by i Danmarks. Randers er den næststørste by i Østjylland, efter Aarhus.
Randers ligger lige ved udmundingen af Gudenåens nordøstlige ende og byen ligger også i bunden af Randers Fjord med alle de smukke stejle bakker på nordsiden.
Helt siden “tidernes morgen” har Randers spillet en stor rolle som trafikknudepunkt for nord- og sydgående veje. Disse veje samles ved Randers, hvorfra der også var adgang med skib ud i Randers Fjord.
Memphis Mansion
Randers Rådhus
Statue af Niels Ebbesen
Sct. Clemens Gaard
Den Jyske Hingst statue
Helligåndshuset
Interaktiv Randersplakat
Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.
Fakta om Randersplakaten
Randersplakaten er designet og produceret af danske Vilakula. Randersplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.
Ligesom alle vores andre plakater, er Randersplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.
Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.
Køb Randersplakaten
Du kan købe Randersplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.
- 30×40 cm
- 50×70 cm
Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:
- Sort ramme
- Hvid ramme
- Naturlig egetræ
PRISER:
30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.
Om Randers
Randers har en fantastisk historie og når vi undersøger oprindelsen af byen, så kan vi se, at Randers’ historie kan spores tilbage til i hvert fald middelalderen. Randers var grundlagt ved mundingen af Gudenåen, som vi i dag kender som Randers fjord.
I Danmarkshistorien har Randers haft en kæmpestor betydning som en handelsby. I Randershistoen har der været flere betydelige personer. Vi kender formentlig alle sammen Niels Ebbesen, som var en dansk lavadelsmand, som blev dansk dernationalhelt, da han slog Grev Gerhard d. 3. af Holsten ihjel i 1340.
Ved industrialiseringen i Danmark fik Randers flere forskellige fabrikker og også en betydningsfuld jernbane. Dengang medførte industrialiseringen og en kraftig stigning i indbyggertallet. Tallet steg markant fra 7.338 i 1850 til 24.428 i 1916. Denne udvikling i befolkningen fortsatte gennem mellemkrigstiden.
Geografien i Randers
En stærk og vigtig kilde i Randers er – Vand. Gudenåen, som er Danmarks længste å, løber smukt gennem Randers og havnen, og Randers Fjord giver direkte adgang til Kattegat. Randrusianerne har på denne måde direkte adgang til åen fra byen ved vådområderne Hornbæk Enge og Vorup Enge.
På dén måde er der masser lejlighed til at se den smukke og alsidige natur i Vorup Enge.
Randers er også kendt for at have et bakket landskab. Det gælder både i selve Randers by, men også i området omkring byen.
Kontakt
VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000 Kolding
CVR: 39718065
Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)
Mail: kundeservice@vilakula.dk
(Vi svarer indenfor 24 timer)