Vælg en side

OM SILKEBORG

Silkeborg er den naturlige hovedby i Silkeborg Kommune og byen ligger i et særdeles velkendt og kuperet terræn.

Silkeborg ligger i det midtjyske søhøjland med smukke skovklædte bakker og med den stolte og elegante Gudenå tæt ved den indre by.

Befinder du dig i Silkeborg by, kan du tage de smukke rutebåde til Silkeborgsøerne og Himmelbjerget.

Rutebådene sejler fra byens lille havn og alle silkeborgensere og de fleste turister kender det gamle dampskib Hjejlen.

Himmelbjerget

Himmelbjerget er en 147 meter høj bakke mellem Ry og Silkeborg.

Silkeborg Museum

Silkeborg Slot og byens opståen i midten af 1800 tallet.

Hjejlen

Hjejlen er verdens ældste originale kulfyrede hjuldamper i drift. Hjejlen sejler dagligt fra Silkeborg til Himmelbjerget og videre til den lille stationsby Laven.

Silkeborg bad

Silkeborg Bad var oprindelig et kursted, anlagt ved Arnakkekilden, men er i dag en kunsthal under navnet KunstCentret Silkeborg Bad.

AQUA Akvarium og Dyrepark

AQUA Akvarium og Dyrepark er et ferskvandsakvarium og zoologisk center i Silkeborg bygget i 1993.

Silkeborg gamle rådhus

Silkebog gamle rådhus eller Silkeborg Ting- og Arresthus er et fredet rådhus, der ligger i Silkeborg. Det blev opført i 1857 og blev fredet i 1978.

Restaurant Hjejlen

Den smukke Restaurant Hjejlen i Silkeborg

Kiosken ved Silkeborg Havn

Hjejlekiosken er bygget i 1911 og dens bindingsværksstil minder om lignende bygninger man ser i Silkeborg i de gamle kuranstalter.

Drewsen statue på torvet

Statuen af Michael Drewsen (1804-1874), der står på Torvet foran rådhuset, blev afsløret 15. oktober 1892.

Silkeborg Kirke

Silkeborg Kirke stod færdigbygget i november 1877, efter 20 års møjsommeligt arbejde med at skaffe de nødvendige midler.

Silkeborg Vandtårn

Silkeborg Vandtårn er et vandtårn beliggende på Amaliegade i Silkeborg. Tårnet er tegnet af Anton Rosen, der stod bag en række bygningsværker i Silkeborg i begyndelsen af det 20. århundrede.

Hotel Dania

Dette afslappede hotel i en restaureret bygning fra det 19. århundrede ligger 4 minutters gang fra både Museum Silkeborg og Silkeborgsøerne.

Fredens Hus

Fredens Hus på hjørnet af Torvet og Fredensgade.

Odd Fellow Palæet

Broderlogen har til huse i Odd Fellow ordensbygningen Håndværkervej 6, 8600 Silkeborg - med ca. 100 brødre, som medlemmerne i logen kaldes.

Silkeborg Station

Silkeborg Station er en jernbanestation i Silkeborg. I dag har stationen kun strækningen Skanderborg-Herning, men Silkeborg har været et jernbaneknudepunkt med baner i fem retninger.

Papirfabrikken

Silkeborg Papirfabrik blev opført i 1844, og officielt åbnet 1. jan. 1845. Etableringen af fabrikken blev samtidig starten på Silkeborg By.

Papirtårnet

Papirtårnet i det spændende Papirfabrik-kvarter bliver med et eksklusivt snit, som ikke er set i Silkeborg før.

Anton Rosens bevaringsværdige skorsten

Skorstenen er tegnet af den kendte arkitekt Anton Rosen og er fra 1903. Højskolen Performers House lukkede i 2007 dørene op.

Vestre Søbad

Vestre Søbad er et populært sted både for de lokale fra Silkeborg samt folk udefra. Ved søbadet er der en sandstrand, badebroer, omklædningsrum og kiosk.

Interaktiv Silkeborgplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om Silkeborgplakaten

Silkeborgplakaten er designet og produceret af danske Vilakula. Silkeborgplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.

Ligesom alle vores andre plakater, er Silkeborgplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Silkeborgplakaten

Du kan købe Silkeborgplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Silkeborg plakat
Silkeborg plakat
Silkeborg plakat

Om Silkeborg

I Silkeborg har vi fundet en til flere tegn på, at der har levet mennesker før Kristi fødsel i Silkeborg-området. De tegn, som eksperterne mener er de mest tydelige, er grund til at vi har beviser for at Ellingpigen, Tollundmanden og Grauballemanden har været i og omkring Silkeborg-området i årene mellem 200 og 400 før Kristi fødsel.

Silkeborg har altid heddet Silkeborg – stort set. Stavemåden har dog ændret sig i løbet af årene. Således hed Silkeborg i år 1470 “Sillkæborgh” og kun 18 år efter blev byen stavet “Silkijborgh”. Borgen som nævnes i navnet er hører vi allerførste gang om, i begyndelsen af det 15. århundrede.

Dengang var borgen ejet af Hr. Laur. Hvas til Ormstrup, der havde fået byen med sin 2. hustru Thore, som havde ejet godset og vistnok der opført borgen på en grund, som mærkelig nok ikke tilhørte ham, eller som i alt fald Alling Kloster gjorde fordring på.

Transporten i Silkeborg

I dag er Silkeborg forbundet til Aarhus og Herning med Herningmotorvejen, som fik åbnet den første strækning i 2012. Motorvejen kører igennem byområdets østlige del og adskiller bydelene Nørreskov Bakke, Gødvad Bakke og Gødvad mod nordøst fra den øvrige del af byen beliggende sydvest for motorvejen.

Jernbanen har altid haft en stor betydning for infrastrukturen i Danmark og fra Silkeborg Station er der i dag regionaltog til og fra Aarhus Hovedbanegård og Skjern, mens Regional Expressen går til både Aarhus og Herning.

Hvis du er kørende i bil, kan du komme over Viborgbroen, der forbinder midtbyen og Alderslyst for biltrafik. Er du derimod i båd, kan du komme igennem Kammerslusen, der lader kanoroere og kajakroere passere igennem den opstemmede Gudenå ved den tidligere Silkeborg Papirfabrik.

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000  Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk 
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

6 + 15 =

0
Indkøbskurv