Vælg en side

OM SILKEBORG

Silkeborg er den naturlige hovedby i Silkeborg Kommune og byen ligger i et særdeles velkendt og kuperet terræn.

Silkeborg ligger i det midtjyske søhøjland med smukke skovklædte bakker og med den stolte og elegante Gudenå tæt ved den indre by.

Befinder du dig i Silkeborg by, kan du tage de smukke rutebåde til Silkeborgsøerne og Himmelbjerget.

Rutebådene sejler fra byens lille havn og alle silkeborgensere og de fleste turister kender det gamle dampskib Hjejlen.

Musikhuset Esbjerg

Den smukke bygning er tegnet af arkitekterne Jørn og Jan Utzon og er placeret i Esbjergs bymidte - kun 100 meter fra Torvet og kun få minutters gang fra banegården og havnen.

Interaktiv Silkeborgplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om Silkeborgplakaten

Silkeborgplakaten er designet og produceret af danske Vilakula. Silkeborgplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.

Ligesom alle vores andre plakater, er Silkeborgplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Silkeborgplakaten

Du kan købe Silkeborgplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Om Silkeborg

I Silkeborg har vi fundet en til flere tegn på, at der har levet mennesker før Kristi fødsel i Silkeborg-området. De tegn, som eksperterne mener er de mest tydelige, er grund til at vi har beviser for at Ellingpigen, Tollundmanden og Grauballemanden har været i og omkring Silkeborg-området i årene mellem 200 og 400 før Kristi fødsel.

Silkeborg har altid heddet Silkeborg – stort set. Stavemåden har dog ændret sig i løbet af årene. Således hed Silkeborg i år 1470 “Sillkæborgh” og kun 18 år efter blev byen stavet “Silkijborgh”. Borgen som nævnes i navnet er hører vi allerførste gang om, i begyndelsen af det 15. århundrede.

Dengang var borgen ejet af Hr. Laur. Hvas til Ormstrup, der havde fået byen med sin 2. hustru Thore, som havde ejet godset og vistnok der opført borgen på en grund, som mærkelig nok ikke tilhørte ham, eller som i alt fald Alling Kloster gjorde fordring på.

Transporten i Silkeborg

I dag er Silkeborg forbundet til Aarhus og Herning med Herningmotorvejen, som fik åbnet den første strækning i 2012. Motorvejen kører igennem byområdets østlige del og adskiller bydelene Nørreskov Bakke, Gødvad Bakke og Gødvad mod nordøst fra den øvrige del af byen beliggende sydvest for motorvejen.

Jernbanen har altid haft en stor betydning for infrastrukturen i Danmark og fra Silkeborg Station er der i dag regionaltog til og fra Aarhus Hovedbanegård og Skjern, mens Regional Expressen går til både Aarhus og Herning.

Hvis du er kørende i bil, kan du komme over Viborgbroen, der forbinder midtbyen og Alderslyst for biltrafik. Er du derimod i båd, kan du komme igennem Kammerslusen, der lader kanoroere og kajakroere passere igennem den opstemmede Gudenå ved den tidligere Silkeborg Papirfabrik.

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000 Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

15 + 6 =

0
Indkøbskurv