Vælg en side

OM VESTERBRO

Vesterbro fungerer som en smuk og ældre bydel i København med flere end 35.000 indbyggere.

Hvis du jævnligt kommer forbi Vesterbro, har du sikkert bemærket, at bydelen har gennemgået en forvandlig de seneste mange år.

Byfornyelsen har været med til, at Vesterbro er blevet ændret og meget mere moderne.

Vesterbro har i årevis haft rygte af at være Københavns luder- og narkomankvarter, hvor kun de fattigste ville bo. Men efter byfornyelsen er der sket en kæmpeforskel, hvor især børnefamilier er kommet til området.

Københavns Hovedbanegård

Københavns Hovedbanegård, København H eller i daglig tale blot Hovedbanegården eller Hovedbanen er Københavns hovedbanegård.

Frihedsstøtten ved Hovedbanegården

Frihedsstøtten ved Københavns Hovedbanegård er en 20 meter høj obelisk, rejst uden for Københavns volde til minde om stavnsbåndets ophævelse ved landboreformerne fra 1788.

Elefantporten

Elefantporten, også kaldet elefanttårnet er et af de mest berømte kendetegn ved området omkring Carlsberg-bryggerierne.

Carlsbergsiloen

Carlsberg-siloen som den bliver kaldt i folkemunde, er en beboelsesejendom beliggende på Rahbeks Allé i København. Den blev oprindeligt bygget af Kongens Bryghus i 1956-57.

Hotel Astoria

Hotel Astoria er et hotel i København tegnet af arkitekt Ole Falkentorp. Hotellet blev opført i årene 1934-35 som moderne luksushotel med 94 værelser.

Hotel Savoy

Uformelt hotel i en art nouveau-bygning i byens centrum, 7 minutters gang fra Københavns Hovedbanegård.

Eliaskirken

Eliaskirken også kaldt Elias Kirke er en kirke, der ligger på Vesterbros Torv i København.

Sorte Hest Gjæstgiveriet

Sorte Hest Gjæstgiveriet er blandt de ældste bygninger på Vesterbro og kan spores tilbage til slutningen af 1600-tallet.

Det Ny Teater

Det Ny Teater i København slog dørene op for publikum for første gang 19. september 1908. Teatret er tegnet af arkitekterne Ludvig Andersen og L.P. Gudme.

Henry Heerup-vægreklame

Henry Heerups vægreklame for det danske turistbureau. Reklamen er på Vesterbro-facaden ved starten af Frederiksberg Allé.

Bohrstårn

Bohrs Tårn i København er et 100 meter højhus med 30 etager, der stod færdig i 2017.

Folkehuset Absalon

Folkehuset Absalon er et privat drevet kultur- og forsamlingshus med aktiviteter og fællesspisning i den tidligere Absalons Kirke, Sønder Boulevard, Vesterbro i København.

Kristkirken, Enghave plads

Kristkirken ligger i Vesterbro Sogn i Københavns Kommune, på Enghave Plads, Vesterbro.

Skydebanen

Den Kgl. Skydebane optog fra 1782 et større areal uden for Københavns daværende Vesterport, som strakte sig fra den nyværende Vesterbrogade og helt ud til Kalveboderne.

VEGA

Vega er et regionalt spillested på Vesterbro i København. Vega slog dørene op i 1996, som en del af Kulturby 96, efter en omfattende renovering og er et af landets største spillesteder.

Kødbyen

Kødbyen er det populære udtryk for den del af Vesterbro i København, hvor størstedelen af byens fødevaregrossister, specielt kødgrossister, holder til.

Centralpostbygningen

Centralpostbygningen er en bygning i København, der blev opført som hovedsæde for Post- og Telegrafvæsenet i 1909-1912 og som tidligere fungerede som hovedsæde for Post Danmark.

Cykelslangen Bro

Københavns ikoniske cykelbro, Cykelslangen, forbinder bydele og transporterer cyklister over havnen på smukkeste vis.

Interaktiv Vesterbroplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om Vesterbroplakaten

Vesterbroplakaten er designet og produceret af danske Vilakula. Vesterbroplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.

Ligesom alle vores andre plakater, er Vesterbroplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Vesterbroplakaten

Du kan købe Vesterbroplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Vesterbro plakat
Vesterbro plakat
Vesterbro plakat

Om Vesterbro

Oprindeligt var Vesterbro et navn på en landevej belagt med brosten som gik fra Rådhuspladsen – der dengang hed Vesterport. Det var ikke normalt dengang, at sådan en landevej var brostensbelagt, men på Vesterbro-vejen var der utroligt meget trafik ind til hovedstaden og derfor var den brostensbelagt.

Selvom, at det var landevejen der bar navnet Vesterbro – så var det helt normalt at sige, at man boede “på vesterbro”, hvis man boede langs med landevejen. Men der var ikke ret mange boliger på ruten, dengang.

I årene omkring 1850 blev Københavns befæstning nedlagt og området omkring Vesterbro, som mest bestod af marker og haver, blev udvidet således at det ikke kun var boliger langs landevejen der hed “på Vesterbro”. Efter 1850’erne gjaldt det også huse på sidevejen til landevejen.

Efterfølgende blev navnet gaden ændret til Vesterbrogade, som vi kender den i dag.

I 1847 skrev Danmarks mest kendte digter og forfatter, H.C. Andersen, i eventyret om Den gamle Gadeløgte: “Da vilde det blive bestemt om den skulde sendes ud paa en af Broerne og lyse der.”

Vi kan læse i noterne til eventyret: “en af Broerne: dvs. brokvartererne Nørre-, Vester- eller Østerbro.”

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000  Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk 
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

6 + 14 =

0
Indkøbskurv