Vælg en side

Om 5000-plakaten

Vores plakat med Odenses velkendte postnummer, er den venstre plakat i vores populære sæt med Odense plakater. Sættet består af vores 5000 og Odense plakat, som lige kun kan købes samlet med rabat i vores webshop.

Odense er naturlig hovedby i Odense Kommune og har også titel af, at være den tredjestørste by i Danmark. Med næsten 200.000 indbyggere er Odense også den største by på Fyn.

Odense har en fantastisk historie, en smuk geografi, supergode handelsmuligheder og byens uddannelsesmuligheder er enestående i Danmark.

Odense har havn, jernbane, letbane og lufthavn.

Naturligvis er Odense også repræsenteret i Vilakulas udvalg af byplakater og da byen rummer så mange elegante vartegn og bygninger har vi hos Vilakula lavet to Odenseplakater. Dem kan du se herunder.

Odense Teater

Odense Teater kan dateres til 1796 og er Danmarks næstældste teater. Det er en af landets tre landsdelsscener. Teatret ligger i Jernbanegade i Odense, hvor det råder over scenerne Store Scene, Værkstedet, Foyerscenen og Uteater/Undergrunden.

ODEON

ODEON er et musik-, teater- og konferencehus på Østerbro i Odense, med central beliggenhed i det store byomdannelsesprojekt i midtbyen, tæt på det gamle H.C. Andersen-kvarter og Odense Koncerthus 5 minutter fra Odense Banegård Center.

Odense ZOO

Odense Zoo, der ligger ved Søndre Boulevard i Odense, åbnede 16. maj 1930 under navnet Odense Dyrehave, men skiftede til sit nuværende navn i 1933. Haven var ejet af Christian Jensen, men blev i 1980 overdraget af hans familie til Odense Kommune som en selvejende institution.

Odense Banegårdscenter

Odense Banegård eller Odense Station er Odenses primære jernbanestation og ligger på Østre Stationsvej. Fra 15. september 1995 kaldes stationen også Odense Banegård Center, idet byens gamle banegård dette år blev erstattet af et center på 36.000 m².

Odense Slot

Odense Slot, som ligger i Kongens Have i Odense, har rødder i tilbage i 1200-tallet. Slottet har siden Reformationen været administrativt centrum for Odense, først som lensmandsbolig, dernæst som amtmandsbolig, guvernørresidens og kommunalt forvaltningscentrum.

First Hotel Grand

First Hotel Grand ligger centralt i Odense. Hotellet går helt tilbage til 1897 og kombinerer den rige historie og klassiske atmosfære med de moderne faciliteter på bedste vis.

Storms Pakhus / Street food

Hos Storms Pakhus i Odense finder du Fyns største ildsjæle, der brænder for gastronomi og kreativitet. Her kan du gå på opdagelse blandt de mange spændende madboder, barer og kreative erhverv.

Odense Stadion

Odense Stadion er indviet i 1941 og er hjemmebanestadion for fodboldklubben OB og har før fungeret som landskampsstadion og lever op til UEFA's krav.

Richard Møller Nielsen Tribunen

Richard Møller Nielsen Tribunen blev indviet den 8. september 2017, da Jysk Fynske Medier opkaldte tribunen til ære for fynboen, der førte OB og landsholdet til mange af de største fodboldtriumfer i dansk historie.

Tidl. Danske Bank Flakhaven

salen i den tidligere Danske Bank-bygning på Flakhaven.
Athenas er i dag Danmarks største formidler af foredrag i Danmark, og de skal bruge alle førstesalens 1.209 kvadratmeter kontor, når de flytter ind.

Vægtergården

Vægtergården blev opført i midten af 1930'erne, hvor den afløste en ældre bygning. Albani Torv 5 blev udstykket fra nr. 4 af en prokurator S. Hansen i 1829.

OUH

OUH er det største og mest specialiserede hospital i Region Syddanmark. OUH er både Odenses og Fyns største enkeltstående arbejdsplads. Hospitalet har et driftsbudget på knap 6.3 mia. kr.

Kvægtorvet

Kvægtorvet i København åbnedes i 1879 og er tegnet af arkitekten Hans J. Holm. Hovedparten af hans værk findes stadig.

Brandts Passage

Brandts Passage er en del af det spændende område Brandts Klædefabrik, hvor kulturinstitutioner, butikker og spisesteder er indrettet i klædefabrikkens gamle bygninger.

Munke Mose

Munke Mose er en park i det centrale Odense. Odense Kommune købte området i 1881 af Munke Mølles fabrikker, for at friholde det for bebyggelse. I 1894 fik Odense Boldklub en bane i området.

Sommerfuglene

I Munkemose kan du finde denne fine skulptur / udsmykning af kulørte sommerfugle, der svæver over vandet i den lille sø. Inspirationen til skulpturen er hentet i H.C. Andersens eventyr om Tommelise.

Fisketrappen

Fisketrappen er placeret i Munke Mose centralt i Odense og blev bygget i 2006 for at sikre at fisk uhindret kan bevæge sig gennem hele Odense Å. Selve anlægget er tegnet af arkitekt Palle Andersen og tilgodeser både det lokale dyreliv og de lokale Odenseanere

Fyns Kunstmuseum

Fyns Kunstmuseum var frem til 2014 et kunstmuseum for dansk kunst fra 1750 og fremefter, med særlig vægt på dansk konkret og konstruktivistisk kunst. Museet har siden oprettelsen af kunstsamlingen i 1880’erne indsamlet en repræsentativ kunstsamling fra området på og omkring Fyn.

Sankt Knuds Kirke

Sankt Knuds Kirke (Odense Domkirke) i Odense er opkaldt efter Knud den Hellige, som blev myrdet i 1086 i Sankt Albani Kirke, der lå tæt på den nuværende kirke.

Kirken blev indviet 30. april 1499.

Interaktiv 5000-plakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om 5000-plakaten

Odenseplakaterne er designet og produceret af danske Vilakula. Odenseplakaterne er blandt de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.

Ligesom alle vores andre plakater, er Odenseplakaterne trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb 5000-plakaterne

Du kan købe Odenseplakaterne her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Odense Plakater Sort 01 1
Odense Plakater Egetrae 10 1
Odense Plakater Hvid 23 1

Om Odense

Med lidt mere ned 180.000 indbyggere er Odense Danmarks tredjestørste by. Den smukke Odense By ligger ved Odense Å – kun få kilometer syd for Odense Fjord. Odense er ikke hjemby for administrations-centrum for Region Syddanmark, da denne forvaltning ligger i Vejle. Odense er ellers suverænt den største by i regionen.

Midt i Odense ligger det næststørste hospital i Danmark, nemlig Odense Universitetshospital. Det eneste danske hospital der er større end OUH er Rigshospitalet i København.

Odense er en gammel by

Første gang vi støder på Odense i de danske historiebøger er i år 988. Navnet Odense kommer oprindeligt helt tilbage fra vikingetiden, da Snorres kongesagaer fortæller, at navnet Odense kommer fra navnet Odinsø, hvor guden Odin skal have boet.

Siden grundlæggelsen af Odense for mere end 1000 år siden, har byen været en af Danmarks førende byer og faktisk var Odense helt indtil slutningen af 1800-tallet Danmarks næststørste by.

Odense Slot beliggende i Kongens Have.

Den smukke og gamle Odense Domkirke, Skt. Knuds Kirke – indeholder fire kongegrave. Her ligger Knud den Hellige, Erik 3. Lam, Kong Hans og Christian den anden. Frederik d. 4. døde også i Odense, på Odense Slot.

Som vi alle ved, så er Danmarks gamle og mest kendte digter H.C. Andersen født og opvokset i byen. Hans Christian Andersen blev født i byen i 1805 og dengang var Odenses indbyggertal på ca. 6.000 indbyggere. Da byen dengang var den næststørste i Danmark blev Odense kærligt kaldt for Lille København.

Kontakt

VILAKULA ApS
Olaf Ryes Gade 7K 1. 10
6000  Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 4252 7474
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: info@vilakula.dk
(Vi svarer indenfor 24 timer)

Emærket butik

Kan vi hjælpe dig?

0
Indkøbskurv