Vælg en side

OM HORSENSplakaten

Vi kender alle Horsens som den stolte by i Østjylland med lige omkring 60.000 indbyggere.

Horsens er Danmarks 8. største by og den er placeret for enden af Horsens Fjord på den smukke jyske østkyst. Horsens er naturlig hovedby i Horsens Kommune, som ligger i Region Midtjylland.

Første gang vi oplever Horsens i historiebyerne er i 12. århundrede og dengang var byen af stor betydning i Middelalderens Danmark med flere klostre og fæstningsanlæg. 

Horsens Statsfængsel

Den smukke bygning er tegnet af arkitekterne Jørn og Jan Utzon og er placeret i Esbjergs bymidte - kun 100 meter fra Torvet og kun få minutters gang fra banegården og havnen.

Stykgodspakhuset / CASA

Den smukke bygning er tegnet af arkitekterne Jørn og Jan Utzon og er placeret i Esbjergs bymidte - kun 100 meter fra Torvet og kun få minutters gang fra banegården og havnen.

Den Gamle Toldbod

Den ældste Toldbod i Horsens blev opført i 1837 på Åboulevarden 129.

Vor Frelser Kirke

Vor Frelsers Kirke er den ældste bygning i Horsens. Kirkens orgel er bygget af Frobenius Orgelbyggeri i 1977 og har 40 registre.

Det gamle Rådhus

Det gamle Rådhus er opført 1854-55 i såkaldt hollandsk renæssancestil. Det har stor lighed med Skanderborg Rådhus, som er tegnet af samme arkitekt.

Jørgensens Hotel

I historiske rammer i hjertet af Horsens ligger Jørgensens Hotel med udsigt til gågadens liv.

Søndergades Apotek

Søndergades Apotek

Matas i Søndergade

Matas i Søndergade

Horsens Kunstmuseum

Horsens Kunstmuseum er et museum for dansk billedkunst med hovedvægt på perioden efter 1900 og hovedsageligt eksperimenterende kunst efter 1980.

Menneskemuren ved kunstmuseet

Menneskemuren er en skulptur fyldt med kontraster og modsætninger, både i form af materiale og historiske sammensætninger.

Horsens Ny Teater

Horsens Ny Teaters vision er oplevelser med sjæl, og vores vigtigste funktion er at være hele kommunens kulturhus.

Klosterkirken

Horsens Klosterkirke er opført mellem 1261 og 1275 og udgjorde i middelalderen den nordlige fløj af byens franciskanerkloster.

Kaj Rugholms cykler

Kaj Rugholms cykler

Interaktiv Horsensplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om Horsensplakaten

Horsensplakaten er designet og produceret af danske Vilakula. Horsensplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.

Ligesom alle vores andre plakater, er Horsensplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Horsensplakaten

Du kan købe Horsensplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Horsens plakat
Horsens plakat
Horsens plakat

Om HORSENS

Horsens og kulturen hænger uløseligt sammen.

Horsens har flere museer og tilbagevendende kulturbegivenheder. Horsens er blandt meget andet også kendt for at være i stand til at invitere internationale musikere til byen. Af store navne, der har spillet i Horsens er blandt mange andre Bob Dylan, Madonna, Rolling Stones, Dolly Parton, David Bowie, Elton John og AC/DC.

Horsens Museum har en kulturhistorisk samling og indeholdt frem til 1986 også en kunstsamling, der i dag findes i Horsens Kunstmuseum, der er et museum for dansk samtidskunst. Horsens Museum har blandt meget andet en væsentlig samling af værker skabt af kunstnere fra den såkaldte 80’er-generation.

Horsens og Fængslet

For mange år siden i 1853 blev Horsens Straffeanstalt taget i brug. Dette var det første fængsel i Danmark, som er opført på baggrund af de moderne strafferetlige principper. Senere kom Horsens Straffeanstalt til at hedde Horsens Statsfængsel og i dag er fængslet nedlagt og hedder blot FÆNGSLET.

Da Horsens Straffeanstalt blev taget i brug i det 19. århundrede husede fængslet mandlige fanger dømt efter en straffelov, som gennem tiderne ændrede sig med samfundets skiftende krav til straf og forbedring. I 153 år fulgte bygningen med udviklingen, men i 2006 sluttede historien for det gamle fængsel og porten lukkede sig efter den sidste fange.

Siden 2012 har fængslet igen været åbent, men nu som oplevelsesvirksomheden FÆNGSLET, som skaber en både national og international anerkendt ramme for kultur og events. FÆNGSLET lægger i dag hus til både et prisbelønnet fængselsmuseum, overnatning, café, iværksætteri, store koncerter, kunst- og kulturfestivaler og erhvervskonferencer.

Blandt de mange navne, der har lagt vejen forbi, er Metallica, Rasmus Seebach og Rammstein. Ligeledes afholdes både Prison Ink, Krimimessen og Europæisk Middelalderfestival også på FÆNGSLET.

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000  Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk 
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

3 + 5 =

0
Indkøbskurv