Vælg en side

OM ODENSEPLAKATEN

Odense er naturlig hovedby i Odense Kommune og har også titel af, at være den tredjestørste by i Danmark. Med næsten 200.000 indbyggere er Odense også den største by på Fyn.

Odense har en fantastisk historie, en smuk geografi, supergode handelsmuligheder og byens uddannelsesmuligheder er enestående i Danmark.

Odense har havn, jernbane, letbane og lufthavn. 

Naturligvis er Odense også repræsenteret i Vilakulas udvalg af byplakater og da byen rummer så mange elegante vartegn og bygninger har vi hos Vilakula lavet to Odenseplakater. Dem kan du se herunder.

Odense Rådhus

Odense Rådhus I 1880'erne blev det italiensk-gotisk inspirerede rådhus opført efter tegninger af arkitekterne Herholdt og Lendorf.

H.C. Andersens hus

H.C. Andersens Hus og fødehjem.

Fattigskolen

På hjørnet af Paaskestræde og Adelgade ligger den gamle Fattigskole. På mindepladen kan man læse, at det var her, byens berømte digter, H.C. Andersen, gik i skole.

Frederiksbroen

Frederiksbroen over Odense Å er Danmarks første vejbro af støbejern.

ODEON

ODEON er et musik-, teater- og konferencehus i Odense, med central beliggenhed i det store byomdannelsesprojekt i midtbyen.

Odense Koncerthus

Odense Koncerthus blev indviet i 1982. Husets koncertsal er opkaldt efter Carl Nielsen.

Albani Bryggeri

Albani Bryggerierne A/S er et bryggeri i Odense, Fyn. Bryggeriet er en del af Royal Unibrew A/S.

Kramboden

Kramboden i Odense

Fyns Kunstmuseum

Fyns Kunstmuseum var frem til 2014 et kunstmuseum for dansk kunst fra 1750 og fremefter, med særlig vægt på dansk konkret og konstruktivistisk kunst.

Sankt Albani Kirke

Sct. Albani Menighed er et af landets største katolske sogne med mere end 3.000 medlemmer og med et internationalt præg.

FAF bygningen

Sct. Albani Menighed er et af landets største katolske sogne med mere end 3.000 medlemmer og med et internationalt præg.

Odense Stadion

Odense Stadion (officielt: Nature Energy Park) er indviet i 1941 og er hjemmebanestadion for fodboldklubben OB og har før fungeret som landskampsstadion.

Nordatlantisk Hus

Nordatlantisk Hus i Odense er et spændende og levende kulturhus med fokus på Færøerne, Island og Grønland.

Odins Bro

Odins Bro er en bro over Odense Kanal nord om Odense.

Odense Aafart

Nyd en hyggelig sejltur i smuk natur på Odense Å. Turen starter ved Munkemose i centrum af Odense.

Den Standhaftige Tinsoldat

Bronzeskulpturen ”Den standhaftige tinsoldat” (1997) står i Overgade 19 i Odense og er skabt af Eiler Madsen.

Odense Tugthus

Oprindeligt var dets funktion at straffe og disciplinere den store gruppe af fattige, der dengang ernærede sig ved at tigge.

Hotel Plaza Odense

Siden 2001 har hotellet været en del af Choice Hotels Scandinavia og har siden været et Clarion Collection-hotel.

Interaktiv Odenseplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om Odenseplakaten

Odenseplakaterne er designet og produceret af danske Vilakula. Odenseplakaterne er blandt de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.

Ligesom alle vores andre plakater, er Odenseplakaterne trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Odenseplakaterne

Du kan købe Odenseplakaterne her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Odense plakat
Odense plakat
Odense plakat

Om Odense

Med lidt mere ned 180.000 indbyggere er Odense Danmarks tredjestørste by. Den smukke Odense By ligger ved Odense Å – kun få kilometer syd for Odense Fjord. Odense er ikke hjemby for administrations-centrum for Region Syddanmark, da denne forvaltning ligger i Vejle. Odense er ellers suverænt den største by i regionen.

Midt i Odense ligger det næststørste hospital i Danmark, nemlig Odense Universitetshospital. Det eneste danske hospital der er større end OUH er Rigshospitalet i København.

Odense er en gammel by

Første gang vi støder på Odense i de danske historiebøger er i år 988. Navnet Odense kommer oprindeligt helt tilbage fra vikingetiden, da Snorres kongesagaer fortæller, at navnet Odense kommer fra navnet Odinsø, hvor guden Odin skal have boet.

Siden grundlæggelsen af Odense for mere end 1000 år siden, har byen været en af Danmarks førende byer og faktisk var Odense helt indtil slutningen af 1800-tallet Danmarks næststørste by.

Odense Slot beliggende i Kongens Have.

Den smukke og gamle Odense Domkirke, Skt. Knuds Kirke – indeholder fire kongegrave. Her ligger Knud den Hellige, Erik 3. Lam, Kong Hans og Christian den anden. Frederik d. 4. døde også i Odense, på Odense Slot.

Som vi alle ved, så er Danmarks gamle og mest kendte digter H.C. Andersen født og opvokset i byen. Hans Christian Andersen blev født i byen i 1805 og dengang var Odenses indbyggertal på ca. 6.000 indbyggere. Da byen dengang var den næststørste i Danmark blev Odense kærligt kaldt for Lille København.

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000  Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk 
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

2 + 6 =

0
Indkøbskurv