Vælg en side

OM ROSKILDEPLAKATEN

Når vi danskere tænker på Roskilde, så vil der være rigtig mange der naturligt også tænker på den gamle hæderkronede festival, Roksilde Festivalen.

Men når vi hos Vilakula tænker på Roskilde, så tænker vi på Roskilde Station, der er en af landets ældste, Domkirken, Vikingehistorien og meget andet.

Roskilde ligger på Østsjælland ud til den sydøstlige del af Roskilde Fjord og Roskilde er en af landets ældste byer. Naturlivis er Roskilde hovedby for Roskilde Kommune og byen ligger mellem København, Ringsted, Holbæk.

Roskilde er Danmarks 10. største by.

Musikhuset Esbjerg

Den smukke bygning er tegnet af arkitekterne Jørn og Jan Utzon og er placeret i Esbjergs bymidte - kun 100 meter fra Torvet og kun få minutters gang fra banegården og havnen.

Interaktiv Roskildeplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om Roskildeplakaten

Roskildeplakaten er designet og produceret af danske Vilakula. Roskildeplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.

Ligesom alle vores andre plakater, er Roskildeplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Roskildeplakaten

Du kan købe Roksildeplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Om Roskilde

Roskilde by ligger for enden af Roskilde Fjord i et terræn, som er det modsatte af fladt. Roskilde Fjord-området er smukt og kuperet. Det betyder, at Roskilde Domkirke kan ses fra store dele af Nordøstsjælland.

Roskilde har altid været en stor og vigtig by – og det var byen også i middelalderen, i perioden mellem år 1000 og år 1536. Vigtigheden skyldes, at Roskilde havde en domkirke, og der blev oprettet flere klostre. Roskildebispen var en af de mest magtfulde personer i Danmark, og selvom vi havde skiftende konger i Danmark – blev Roskilde altid prioriteret af magtens elite.

Roskildes betydning og befolkning

Roskilde fik væsentlig mindre indflydelse og betydning efter reformationen, og den sorte død og flere store bybrande betød ligeledes, at Roskildes befolkningstal formindskedes markant op igennem renæssancen og under enevælden.

Senere, under industrialiseringen voksede befolkningstallet igen, ligesom den gjorde i det meste af landet.

Roskildevejen

Roskildes infrastruktur er vigtig for byen og Roskilde fungere i dag som et regionalt knudepunkt. Og knudepunkt har Roskilde været siden år 1700-tallet og dert har haft en kæmpe betydning for området omkring byen.

I årene mellem blev de første anlæggelser til Roskildevej igangsat og i år 1847 blev de første spadestik til Vestbanen taget. Vestbanen er Danmarks første jernbane.

Senest har anlæggelsen af Holbækmotorvejen i 1960’erne og Roskilde Lufthavn i 1970’erne ligeledes været afgørende for Roskilde.

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000  Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk 
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

11 + 15 =

0
Indkøbskurv