Vælg en side

OM ROSKILDEPLAKATEN

Når vi danskere tænker på Roskilde, så vil der være rigtig mange der naturligt også tænker på den gamle hæderkronede festival, Roksilde Festivalen.

Men når vi hos Vilakula tænker på Roskilde, så tænker vi på Roskilde Station, der er en af landets ældste, Domkirken, Vikingehistorien og meget andet.

Roskilde ligger på Østsjælland ud til den sydøstlige del af Roskilde Fjord og Roskilde er en af landets ældste byer. Naturlivis er Roskilde hovedby for Roskilde Kommune og byen ligger mellem København, Ringsted, Holbæk.

Roskilde er Danmarks 10. største by.

Roskilde Domkirke

Roskilde Domkirke er blandt de vigtigste kirkebygninger i Danmark og et af de vigtigste monumenter overhovedet, på grund af sine enestående arkitektur og sin tilknytning til Danmarkshistorien.

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet er et museum i Roskilde. Museets tema er skibe, søfart og bådebygningskultur fra Vikingetiden.

Roskilde Gasværk

Roskilde Gasværk er et forhenværende gasværk i Roskilde. Dets bygning har en markant og åben beliggenhed i byen og er fredet.

Energitårnet

Energitårnet er placeret i et industrikvarter på grænsen mellem by og land ved indkørslen til Roskilde fra motorvej E20.

Det Gamle Rådhus

Det gamle rådhustårn blev bygget ca. år 1500 til Sankt Laurentii Kirke, der blev revet ned i 1531 efter reformationen.

Roskildekrukkerne

Roskildekrukkerne er tre meget store krukker, hver er godt 5 meter høj og knapt 8 tons tunge, der siden juni 1999 er Roskildes vartegn.

Lise Nørgaard Statue

I 2010 blev Lise Nørgaard hædret med en statue i sin fødeby Roskilde.

Roskilde Palæ

Det kongelige palæ i Roskilde blev bygget i 1733-36 på det sted, hvor den gamle bispegård havde ligget.

Roskilde vandtårn

Roskilde Vandtårn er et 34 meter højt vandtårn med en kapacitet på 6.000 m³ vand, der i løbet af 2009 blev taget ud af drift, beliggende på Bymarken i Roskilde.

Roskilde station

Roskilde Station har Danmarks ældste eksisterende stationsbygning. Roskilde Station er DSBs 3. største station efter Nørreport og Københavns Hovedbanegård.

MS Sagafjord Roskilde

Der er mange traditioner forbundet med det gamle skib, og alt er, som det plejer, når Sagafjord sejler ud fra havnen i Roskilde.

Roskilde Universitet

Roskilde Universitet blev oprettet i 1972 som Roskilde Universitetscenter, hvor undervisningen blev påbegyndt med 723 studerende.

Julemærkehjemmet Liljeborg

Liljeborg ligger i smukke omgivelser ned til Roskilde Fjord og tæt på både skov og Roskilde centrum.

Interaktiv Roskildeplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om Roskildeplakaten

Roskildeplakaten er designet og produceret af danske Vilakula. Roskildeplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.

Ligesom alle vores andre plakater, er Roskildeplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Roskildeplakaten

Du kan købe Roskildeplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Roskilde plakat
Roskilde plakat
Roskilde plakat

Om Roskilde

Roskilde by ligger for enden af Roskilde Fjord i et terræn, som er det modsatte af fladt. Roskilde Fjord-området er smukt og kuperet. Det betyder, at Roskilde Domkirke kan ses fra store dele af Nordøstsjælland.

Roskilde har altid været en stor og vigtig by – og det var byen også i middelalderen, i perioden mellem år 1000 og år 1536. Vigtigheden skyldes, at Roskilde havde en domkirke, og der blev oprettet flere klostre. Roskildebispen var en af de mest magtfulde personer i Danmark, og selvom vi havde skiftende konger i Danmark – blev Roskilde altid prioriteret af magtens elite.

Roskildes betydning og befolkning

Roskilde fik væsentlig mindre indflydelse og betydning efter reformationen, og den sorte død og flere store bybrande betød ligeledes, at Roskildes befolkningstal formindskedes markant op igennem renæssancen og under enevælden.

Senere, under industrialiseringen voksede befolkningstallet igen, ligesom den gjorde i det meste af landet.

Roskildevejen

Roskildes infrastruktur er vigtig for byen og Roskilde fungere i dag som et regionalt knudepunkt. Og knudepunkt har Roskilde været siden år 1700-tallet og dert har haft en kæmpe betydning for området omkring byen.

I årene mellem blev de første anlæggelser til Roskildevej igangsat og i år 1847 blev de første spadestik til Vestbanen taget. Vestbanen er Danmarks første jernbane.

Senest har anlæggelsen af Holbækmotorvejen i 1960’erne og Roskilde Lufthavn i 1970’erne ligeledes været afgørende for Roskilde.

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000  Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk 
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

10 + 3 =

0
Indkøbskurv