Vælg en side

OM SVENDBORG

Når vi tænker på Svendborg, så tænker vi samtidigt også på en smuk og idyllisk havneby på Sydfyn.

Svendborg er den næststørste by på Fyn, kun overgået af Odense. Svendborg er også hovedby i Svendborg Kommune og hører til Region Syddanmark.

Svendborg blev grundlagt som by i 1200-tallet og i år 2003 fejrede byen sin 750-års fødselsdag.

Svendborg er en gammel dansk købstad, med smukke spor fra fortiden i den gamle bykerne med smalle gader, torve og gårdmiljøer. 

Anna Hvids Gård

Anne Hvides Gård er en del af Svendborg Museum. Det er den ældste private bygning i Svendborg og blev opført af adelsfruen Anne Hvide til Rødkilde i 1560.

Rottefælden

Rottefælden, egentlig Svendborg Sommerteater, er en sommerrevy i Svendborg. Revyen blev holdt første gang i 1881 og har været opført hvert år siden 1883 hvilket gør den til Danmarks ældste.

Vor Frue Kirke

Vor Frue Kirke i Svendborg er en senromansk langkirke fra 1253-1279, beliggende på byens højeste punkt inden for de gamle volde, på bakken ved torvet.

Kammerateriet

Kammerateriet ligger lige midt i Svendborgs gamle skibsværft og danner rammerne om et råt og festligt samlingssted.

Frederiksø

Frederiksø skal være hele byens ø og er tiltænkt en blanding af kultur og erhverv.

Den Sorte Kube

Den Sorte Kube er kunstværkets officielle navn, blev placeret på den renoverede plads mellem Møllergade og Havnegade i Svendborg.

Svendborgsundbroen

Svendborgsundbroen er en bjælkebro mellem Svendborg på Sydfyn og Vindeby på Tåsinge, som blev opført 1963-66 og indviet den 18. november 1966 af tronfølgeren, prinsesse Margrethe.

Christiansmøllen

Den rigtige Christiansmølle var den første mølle, som blev bygget i 1838 og som samme år fik navnet Christians Mølle efter bygherren Christian Klingenberg.

Hotel Ærø

I Svendborg Havn finder du historiske Hotel Ærø. Oplev hyggen og vores hjemlige atmosfære på Hotel Ærø.

Maritimt Center

Maritimt Center Danmark er stiftet i 1996. Foreningen har til huse i et gammelt bevaringsværdigt pakhus fra slutningen af 1800-tallet, som ligger ved honnørkajen på Svendborg Havn.

Ærø færgen

Ærø færgen

Blå DOK

Et af Danmarks største malerier kan ses fra søsiden i Svendborg. Det er malet på det gamle værfts blå dok af kunstneren Nigel Thomas.

Det Gule Pakhus

I 1858 lod grosserer H.J. Rasmussen bygge et kornmagasin med front mod kajen lige syd for havnepladsen.

Brogade 2 (Tidl. Hotel Svendborg)

Brogade 2 (Tidl. Hotel Svendborg)

Wiggers Gård

Wiggers Gaard, der er tegnet af arkitekten Fritz Jørgensen, blev i 1939 opført i renæssancestil.

Den gamle banegård

ES Properties overtog i 2015 den gamle banegård for Svendborg-Nyborg banen, som er én af Svendborgs velkendte og karakteristiske bygninger i bybilledet.

Valdemars Slot

Valdemars Slot på Tåsinge ved Svendborg blev bygget af Kong Christian 4. i årene fra 1639 til 1644 til sønnen Valdemar Christian.

Porthuset

Porthuset er bygget i 1791 som en slags indgang til Hallindskoven.

Træskulpturen på Frederiksø

Træskulpturen på Frederiksø

Interaktiv Svendborgplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om Svendborgplakaten

Svendborgplakaten er designet og produceret af danske Vilakula. Svendborgplakaten er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.

Ligesom alle vores andre plakater, er Svendborgplakaten trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Svendborgplakaten

Du kan købe Svendborgplakaten her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Svendborg plakat
Svendborg plakat
Svendborg plakat

Om Svendborg

Svendborg er byen med de majestætiske og flotte træskibe, smuk udsigt over det elegante hav og kønne bindingsværkshuse der emmer af hygge. Svendborg er også kendt for de maleriske brostensgader og så er Svendborg på smukkeste vis omfavnet af øhavet og skøn natur.

Hos Vilakula elsker vi Svendborg og tager gerne på en vandretur igennem byen, op og ned af gader og stræder. Svendborg inviterer til cykeltur igennem byen, eller en sejltur  – enten i kajak, eller ombord på et af de gamle sejlskibe. Svendborg er en by fyldt med maritim charme og atmosfære og byen er en gammel, stolt søfarts- og handelsby.

Svendborg i Middelalderen

Allerede for mange år siden i Middelalderen, var Svendborg en vigtig søfarts-, handels- og håndværksby for Danmark. Svendborg nød rigtigt godt af sildefiskeriet i Øresund. Første gang vi støder på Svendborg er i 1229, hvor Svendborg bliver nævnt, da Valdemar Sejr i et brev til sin søn Valdemar den Unge godkendte, at Valdemar den unge måtte give Svendborg og det sydlige Fyn som gave til sin hustru Prinsesse Eleonora.

Da Valdemar Sejr døde arvede sønnen Hertug Abel både Rudkøbing og Svendborg. Hertug Abel blev senere kendt som Kong Abel af Danmark. Det var Kong Abel der kom i stridigheder med broderen Erik Plovpenning, der indtog og brændte byen af i 1247. Fem år efter i år 1253 indtog Erik Plovpennings søn Christoffer den første byen og ødelagde borgen. 

Svendborg fik købstadsrettigheder d. 25. februar i år 1253 og det var naturligvis enormt vigtigt for byen. Det var Christoffer den første der udstedte rettighederne. Herefter blev Svendborg en vigtig købstad med gode adgangsforhold til havet. Men problemerne for Svendborg stoppede ikke dengang. De fortsatte i flere år med ufred. Første gang da byen blev belejret af Marsk Stig og senere i 1293 da den noeske konge Erik Præstehader kom til byen og plyndrede og nedbrændte adskillige kvarterer.

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000  Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk 
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

4 + 2 =

0
Indkøbskurv