Tønder plakat

Tønderplakaten er en del af VILAKULAs populære serier af byplakater, hvor de danske byer bliver gengivet i flotte farver og et elegant skandinavisk design.

Den fås i to populære størrelser, så du altid kan finde en størrelse, der passer perfekt til dit hjem. Tønderplakaten er trykt på 200 gram semi-mat miljøvenligt papir, fordi vores plakater fortjener det bedste.

VILAKULAs Tønder plakat er en af de populæreste byplakater af den smukke by ved Tøndermarsken og Vidå. Her finder du alle de bygninger og steder i Tønder, som du elsker og holder af. Smuk alene eller sammen med de andre byplakater i serien.

249,00 DKK698,00 DKK

Ryd
~

Sikker betaling

Fri fragt i Danmark

60 dages fuld returret

5 stjernet kundeservice

Fri fragt i Danmark

60 dages returret

5 stjernet service

~

Sikker betaling

Tønder plakat

Det er svært ikke at blive forelsket i den smukke gamle sønderjyske by, Tønder, som faktisk er landets ældste købstad. Vores grafikere kastede sig derfor straks over opgaven med at lave en Tønder plakat, der indfanger hele byens historie. 

Byen blev formentlig anlagt tilbage i 1000-tallet ved Vidå, der den gang var sejlbar og Tønder var områdets vigtigste havneby. Byen har levet en noget omskiftelig tilværelse som henholdsvis dansk og tysk, hvilket tydeligt kan ses i flere at Tønders hyggelige gader og stæder.

Vores grafikere tabte straks hjertet til byen, der i dag er hjemsted for landets vigtigste festival for folkemusik, Tønder Festival og ECCO-koncernens konferencecenter.

Bygninger på Tønderplakaten

Vi startede turen igennem Tønder ved faunapassagen i Vidå og den smukke Bachmanns Mølle, der under Tønder festivallen hedder Visemøllen. Her ligger også Tønder Rådhus og Sønderjyllands Museum, med det imponerende vandtårn, der er blevet et vartegn for byen.

På vej mod midtbyen kom vi forbi Hotel Tønderhus og den Gamle Amtssal, der i dag bruges af byens travle giftefogeder, som hvert år fortager 1.800 vielser af par i bygningen.

Tønder midtby

I gågaden nød vi de flotte gamle huse Drøhses Hus og Digegrevens Hus, inden vi tog os et velfortjent hvil på Klostercaféen, der er nabo til Det Gamle Apotek og Kristkirken i Tønder.

På vej ud af byen passerede vi Roland, Æ Kachmand (Skamstøttefiguren Kagmand), der står som en moralens vogter og skuer ud over torvet med sin pisk. Klar til at straffe borgere, der har været på æblerov eller lavet mere alvorlige forbrydelser.

Langs den smukke allé på Kongevej var vi inde i et af de mest romantiske steder i Tønder. Den gamle pavilion ”æ Liebestempel”, der siges at have skabt mange kærestepar i byen.

Sort Sol og Schakenborg slot

Herfra gik turen forbi Tønder Gymnasium og vi lagde byen bag os med et besøg på ECCO’s imponerende kursus- og konferencecenter og Shackenborg Slot i Møgeltønder, mens vi kunne glæde os over et af naturens mest imponerende efterårsfænomener, sort sol over Tøndermarsken.

Det finder du på vores Tønder plakat

 • Tønder Rådhus
 • Vandtårnet
 • Museum Sønderjylland
 • Visemøllen
 • Hotel Tønderhus
 • Den Gamle Amtsrådssal
 • Tønder Gymnasium
 • A Liebetempel
 • Kloster Caféen
 • Skamstøttefiguren kagmand
 • Det Gamle Apotek
 • Kristkirken Tønder
 • Digegrevens Hus
 • Drøhses Hus
 • ECCO
 • Schackenborg slot
 • Tøndermarsken
 • Sort sol
 • Vidå

Detaljer om Tønder-plakaten

Tønderplakaten er designet og produceret af den 100% danskejede virksomhed VILAKULA.

Vi har lavet Tønder byplakaten med stor kærlighed til en af Danmarks smukke gamle byer.

Plakaten er trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Plakaten er designet i skandinavisk stil, med et elegant grafisk udtryk med sans for detaljer, hvilket gør at plakaten passer perfekt ind i de fleste danske hjem. Alene eller sammen med en af vores andre byplakater.

 

Andre sønderjyske byer:

Vi elsker, når vores plakater har det godt

femstjernet-anmeldelse

Den flotteste plakat, med smukke farver og bygninger man genkender med det samme !
Hurtig levering, også endda i weekenden ! 😍 Fantastisk !

Michelle

fra Facebook

femstjernet-anmeldelse

Min søn er SÅ glad for sin seje Fortnite-plakat🙌🏼 Den passer perfekt til det sort/hvide look, som han kan li’ på sit værelse. Og så er det jo fedt med de seje statements, som han kender ganske godt😉🙌🏼

Susanne Boisen

fra Facebook

femstjernet-anmeldelse

Smukke plakater ❤️ og hurtig levering. Tak for det. Glæder mig allerede til Amagerplakaten. Håber, at den er på vej 😀

Iben Hansen

fra Facebook

femstjernet-anmeldelse

God service. Gratis fragt samt hurtig betjening og levering, modtog varen 24 timer efter bestilling.

Julie Bundgård

fra Trustpilot

Kontakt

VILAKULA IVS

Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000  Kolding
Kun administration. Intet salg fra adressen

+45 89 88 50 05
kundeservice@vilakula.dk

CVR: 39718065

 

Hvad kan vi gøre for dig?

15 + 2 =

0
Indkøbskurv