Vælg en side

OM KØBENHAVN (H)

Det er svært, at komme udenom København, når vi ønsker at lave danske flotteste byplakater.

København er Danmarks hovedstad og også Danmarks største byområde med flere end 1.3 millioner indbyggere.

Københavns byområde indeholder i alt 18 kommuner eller dele af kommuner og siden 2007 da vi fik en ny kommunalreform – har København været en del Region Hovedstaden.

De sydligste kommuner i byområdet København ligger i Region Sjælland.

Musikhuset Esbjerg

Den smukke bygning er tegnet af arkitekterne Jørn og Jan Utzon og er placeret i Esbjergs bymidte - kun 100 meter fra Torvet og kun få minutters gang fra banegården og havnen.

Interaktiv Københavnplakat

Bevæg musen over de runde felter til venstre på plakaten og se hvilken bygning, vartegn eller seværdighed, der er med på plakaten.

Fakta om København-plakaterne

Københavnplakaterne er designet og produceret af danske Vilakula. Københavnplakaterne er en af de smukke byplakater, som Vilakula har produceret og plakaten er lavet med allerstørste kærlighed til byen og byens borgere.

Ligesom alle vores andre plakater, er Københavnplakaterne trykt på 200 gram semimat kvalitetspapir, der naturligvis er FSC® mærket, så vi skåner miljøet mest muligt.

Vilakulas design er i skandinavisk stil, med flotte farver, elegant grafisk udtryk med sans for detaljer.

Køb Københavnplakaterne

Du kan købe København-plakaterne her. Plakaten laves i 2 forskellige størrelser.

  • 30×40 cm
  • 50×70 cm

Du kan tilkøbe en ramme til plakaten. Bestiller du plakaten med ramme, modtager du plakat og ramme, samlet – så den er lige til at hænge op. Du kan vælge følgende rammer:

  • Sort ramme
  • Hvid ramme
  • Naturlig egetræ

PRISER:

30×40 cm plakat + valgfri ramme = 498 kr.
50×70 cm plakat + valgfri ramme = 698 kr.

Om København

Der er ingen tvivl om, at for os danskere har København en unik og enestående historie, som kan føres helt tilbage til omkring år 800, ved starten af vikingetiden. Dengang lå der et mindre fiskerleje, lige der hvor byens centrum er idag. 500 år senere i perioden, fra omkring år 1300 blev København Danmarks rigeste og mest betydningsfulde byområde. Denne status har byen stadig og den har været fastholdt siden dengang.

Det er i dag således, at omkring 23% af Danmarks befolkning bor i Københavns byområde. København har egentlig altid haft en solid og stærk økonomi, men i perioden mellem 1973-1995 havde København en nedgang i økonomien. Efter 1995 har byen oplevet en økonomisk og kulturel fremgang. Idag står København stærkere både nationalt og internationalt. Det betyder også, at København nu betegnes som værende blandt Nordeuropas økonomiske centre. Danmarks hovedstad er hjemsted for en række store internationale virksomheder såsom Carlsberg, Novo Nordisk, A.P. Møller-Mærsk, Danske Bank og ISS.

København og området omkring

Der er flere af de omkringliggende byer til København, som simpelthen er blevet opslugt igennem tiderne. Dette gælder blandt andet byområderne Valby og Kongens Lyngby. Andre naturområder ligger nu også helt eller delvist indenfor Københavns byområde. Dette gælder for eksempel Dyrehaven, Furesøen og Bellevue Strand ud til Øresund.

I Danmarks hovedstad ligger en stor del, af landets centrale institutioner som for eksempel Folketinget, kongehuset, centraladministartionen og højesteret. På trods af, at København egentlig ligger i udkanten af Danmark – så er København nationens kulturelle og økonomiske center. Derudover er København også et vigtigt trafikknudepunkt med Nordens største lufthavn, Danmarks største banegård og en af de største havne.

København huser også store kulturinstitioner som Nationalmuseet, Tivoli, Glyptoteket, Parken og Operaen.

Kontakt

VILAKULA IVS
Pyramiden, Birkemose Alle 37
6000 Kolding
CVR: 39718065

Telefon: +45 89885005
(Hverdage 08:00-16:00)

Mail: kundeservice@vilakula.dk
(Vi svarer indenfor 24 timer)

 

Hvad kan vi gøre for dig?

15 + 9 =

0
Indkøbskurv